Islamska zajednica osudila premijera Janšu koji je rekao da je Kur'an knjiga koja je najviše uzrokovala smrt

Islamska zajednica u Republici Sloveniji oglasila se povodom objave slovenačkog premijera Janeza Janše na društvenoj mreži Twitter, navodeći da su iznenađeni “činjenicom da je premijer Republike Slovenije na Twitteru podijelio tweet rekavši da je Kur'an knjiga koja je najviše uzrokovala smrt, patnju, ugnjetavanje, siromaštvo i socijalna zaostalost”.

– Najoštrije osuđujemo takav način postupanja sa Svetom knjigom i pojednostavljenu propagandnu usporedbu s Komunističkim manifestom – ističu iz Islamske zajednice Slovenije.

Islamska zajednica osudila premijera Janšu

 

Smatraju da država koja predsjedava Evropskom unijom mora voditi računa o poštivanju drugih religija, kultura i temelja na kojima je utemeljena Evropska unija.

– Svete knjige Tore, Jevanđelja, Psalama, Kur’ana otkrivene su i napisane u povijesnom kontekstu koji se razlikuje od modernog svijeta, ali ima poruke koje su važne za cijelo čovječanstvo – navodi se u objavi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79