Islamska zajednica otvorila mesdžid sa presuđenim ubicama

Uz prigodnu dovu, te poziv na milost i oprost, čelnici Medžlisa Islamske zajednice Tuzla svečano su otvorili mesdžid u prostorijama zaštitarske agencije Flek.

„Mi smo radosni da smo danas na ovaj svečani način obilježili početak rada ovog mesdžida.  To je jedno veliko bogatstvo za posjetioce koji će dolaziti u kupovinu. Ovo je jedan lijep gest i djelo za primjer“,  kazat će na dan otvaranja mesdžida glavni tuzlanski imam Ahmed ef. Huskanović.

A onda se obratio domaćin, vlasnik prostora i čovjek za primjer – Amir Mehić. Kazao je da je bila velika potreba za ovakvim objektom, te da ga je on opremio na savremen način. Potom je uslijedila dova i Mehići su i službeno postali vakifi. U pauzi između suđenja i zatvora.

Amir Mehić vlasnik je zaštitarske agencije Flek. Ranije osuđivan. Trenutno mu se sudi na Kantonalnom sudu u Tuzli. Prema optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzla, „čovjek za primjer“ je optužen za krivično djelo ubistvo. On je, naime, zajedno sa svojim bratom Damirom Mehićem zvanim Bibi, inače višestrukim povratnikom u činjenju krivičnih djela, organizirao kriminalnu skupinu koja je 22. juna 2013. godine, u mafijaškom obračunu u Tuzli, likvidirala Emira Džinića. Džinić je bio saradnik Merseda Hadžića Švicarca, vođe Mehićima suprostavljenog kriminalnog klana iz Tuzle.

Članovi porodice Mehići godinama su bili povezani sa kriminalnom skupinom Nasera Keljmendija, a bili su hapšeni i zbog krađe anhidridne sirćetne kiseline iz Koksno hemijskog kombinata u Lukavcu. Upravo ta kiselina koristi se u proizvodnji narkotika.

Na fotografijama koje su objavljene na službenoj stranici Medžlisa Islamske zajednice u Tuzli, pored Amira Mehića svečanosti je prisustvovao i treći brat – Samir. I on ima kriminalni dosije. Hapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Emira Džinića.

U oktobru 2001. godine zajedno sa kasnije ubijenim kriminalcem Kristijanom Botićem učestvovao je u pucnjavi u centru Tuzle kada je ubijen Đani Perčić. Zbog tog slučaja, Samir Mehić je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora. Danas zajedno sa braćom Amirom i Damirom vodi biznis u zaštitarskoj agenciji Flek.

Braća Mehići godinama uživaju političku podršku Salke Zildžića, člana Predsjedništva SDA, te zastupnika te stranke u Predstavničkom domu Federacije BiH. Upravo je Zildžić, zajedno sa osuđivanim kriminalcima, prisustvovao svečanom otvaranju mesdžida u Tuzli, što dokazuje i fotografija iz priloga.

(zurnal.info)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79