Ismir Jusko: Ko se poziva na veze – pište im veće kazne, pritvorite ako može

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dao je zeleno svjetlo svim policijskim službenicima u KS da budu rigorozniji prema građanima koji krše mjere zabrane kretanja ili policijskog sata, a pozivaju se na povezanost sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti.

“Koliko vam zakon dozvoljava – pišite kazne, budite rigorozniji, pritvorite ako je moguće. Niko nije amnestiran i niko se ne može vaditi. Ako zakon vrijedi za građane koji nemaju nikoga u vlasti, vrijedi i za ove druge. Čisto sumnjam da će neko iz izvršne i zakonodavne vlasti stati iza takvih osoba”, poručio je Jusko.

Zahvalio se federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari što je objekat u Suhodolu ustupljen u kratkom periodu, a u njega će biti smještene osobe koje krše mjere izolacije.

“Saradnja je bitna za sve. Hvala i OSA-i i direktoru Mehmedagiću koji daju informacije koje nam pomažu da budemo efikasniji”, izajavio je Jusko.

Ministar unutrašnjih poslova KS je pozvao sve građane Sarajeva da se drže naredbi, ali je pohvalio i njihovu disciplinu.

“Samo 90 osoba prekršilo mjere kretanja i izolacije, na pola miliona stanovnika. To pokazuje da su građani disciplinovani”, rekao je Jusko.

Policijski sat na nivou FBiH, tako i u KS, je od 20 do 5 sati, a građanima koji imaju više od 65 godina ili ispod 18 godina starosti – kretanje je u potpunosti zabranjeno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79