Ispaljeno 45 protivgradnih raketa u RS-u

БИЈЕЉИНА, 14. АПРИЛА /СРНА/ - "Противградна превентива Републике Српске" сутра спремно започиње сезону са расположивих 3.000 противградних ракета за брањено подручје површине веће од 1,2 милиона хектара.

Protivgradna zaštita ispalila je danas 45 protivgradnih raketa na području Banjaluke, Gradiške, Prijedora, Laktaša, Prnjavora, Čelinca i Kozarske Dubice.

U periodu od 13.55 do 17.54 časa na području Banjaluke ispaljeno je sedam raketa, Gradiške četiri, Prijedora osam raketa, a na području Laktaša 12 raketa.

Na području Prnjavora ispaljeno je osam raketa, Čelinca četiri rakete i Kozarske Dubice dvije rakete, saopšteno je iz “Protivgradne preventive Republike Srpske”.

U saopštenju se navodi da su strijelci prijavili pojavu kratkotrajne sugradice u pljusku na teritoriji Banjaluke, Dervente, Prnjavora i Gradiške.

Tokom dana nisu postojale zabrane korištenja vazdušnog prostora, napominje se u prvom sezonskom izvještaju o dejstvu protivradnih stanica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79