Ispovijest taksiste koji je svjedočio rođenju djevojčice na zadnjem sjedištu vozila: Majka je bila jaka kao vučica

Sasvim običan radni dan taksiste Željka Cvetojevića u Subotici pretvorio se juče u nezaboravno iskustvo kada se mušterija, žena koju je vozio u bolnicu porodila na zadnjem sjedištu njegovog auta i rodila djevojčicu.

Iskustva sarajevskog taksiste: Jedna mi je mušterija kašljala od hotela Bristol do hotela Evropa

U„Grand taksiju“ su oduševljeni onim što je njihov kolega doživio i posebno su ponosni na Cvetojevića što je do kraja ostao podrška porodilji i od velike koristi u cijeloj situaciji koja je zatekla i majku i zaposlene u Opštoj bolnici Subotica.

Iako otac i porodica ne žele da pričaju o neobičnom iskustvu koje se na sreću dobro završilo, taksista u izjavi za Blic kaže da je ovo prvi put da je neko od taksista u njegovom udruženju doživio da prisustvuje porođaju u automobilu.
Ona se praktično sama porodila!

– Radim kao taksista osam godina, i za to vrijeme bilo je neobičnih situacija, ali ovako nešto još nikada nisam doživio, niti sam pomislio da je moguće. Oko 17 sati u utorak, dobio sam hitan poziv iz Imotske ulice, otišao sam tamo, ukrcao četiri putnika, među njima je bila trudnica. Čim je žena sela na zadnje sedište ja sam primijetio po pomjeranju sedišta da će biti svašta i tako je i bilo – priča Željko Cvetojević.

Ispred bolničke kapije iz taksija su morali da izađu svi, osim vozača taksija i porodilje! Tako da se ona praktično sama porodila!

– Od bolničke kapije, do hitnog prijema, žena se porodila! Odmah je izašao medicinski tehničar, jedan vrlo vispren momak. Prišao je, samo je jednim glasnim uzdahom prokomentarisao cijelu situaciju. Beba je već bila napolju. Primarni dio porođaja je obavio u kolima u potpunosti, a nakon toga beba i žena su prebačeni na pokretni krevet i unijeti su u bolnicu – kaže taksista.

Prema njegovim riječima majka je bila prvo prilično uplašena, ali se stojički držala i trudila da ne pokaže strah.

– Pitao sam porodilju da li joj je to prvi porođaj, jer mi se činilo po izrazu njenog lica da će biti jako rizično. Njen suprug je rekao da joj je to peti porođaj. Tada sam malo odahnuo. Majka je zaista bila apsolutni vladalac situacije. Praktično ona je sama obavila porođaj. Kada je ostala sama na sjedištu samo se nameškoljila i kao vučica je iznijela na svijet novi život. U toj velikoj žurbi i nezgodnom stanju u kom smo svi bili uzbuđeni nisam ni čuo šta je rekao tehničar, niti sam prilazio da provjeravam da li je djevojčica ili dječak – kaže taksista Željko.

Opisuje da je imao jedinstven osjećaj, jer je intervencija prošla kako treba.

– Čitav porođaj je obavljen na zadnjem sjedištu. Majka nije pretjerano govorljiva osoba, ali kada je pogledate u oči sve vam bude jasno. Potpuni autoritet i vladalac situacije. Vožnja je trajala do bolnice sedam do osam minuta, a sam čin porođaja se bukvalno desio od kapije do hitnog prijema, u vožnji. Nevjerovatno – još uvijek osjeća uzbuđenje.

Cvetojević dodaje da su u pitanju stalne mušterije „Grand taksija“ i da poznaje porodicu od prije.

– Svaka čast medicinskom tehničaru, sve je vrlo maestralno odradio. Svi smo u udruženju uzbuđeni, jer je ovo je za nas prvi slučaj. Desilo se ranije kolegi iz drugog udruženja, ali nikada nisam pomislio da bi moglo da se desi i meni.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79