Ispovijest vlasnika brutalno ubijenog psa u Banjaluci: “Aska mi je bila kao dijete”

Ognjan Miletić iz Banjaluke, vlasnik ženke posavskog goniča koju je juče poslijepodne hladnokrvno na ulici, hicem iz pištolja upucao Nermin O. priča za portal Srpskainfo da cijelu noć oka nije mogao sklopiti zbog onoga što se dogodilo.

Uhapšen Nermin O. osumnjičeni za ubistvo vlasničkog psa u Banja Luci

Sreća njegova pa nisam bio tu, inače bih u afektu svašta uradio – priča Banjalučanin ogorčen zbog iznenadnog gubitka kuje Aske.

Šokantan slučaj i uznemirujuće fotografije ubijenog psa podijeljene su na društvenim mrežama, a ogorčeni Banjalučani traže žestoko kažnjavanje osumnjičenog.

Miletić ujedno objašnjava kako se godinama bavi uzgajanjem posavskih goniča, nadaleko poznate lovačke pasmine, te da nikada nije ni pomislio da bi na ovakav način u jednom civilizovanom gradu bilo koji pas mogao okončati svoj život, pa ni njegov.

– Možda bih i shvatio da je neka krvoločna pasmina napala čovjeka na ulici, pa da je braneći sebe i eventualno dijete, postupio kako je ovaj čovjek postupio prema Aski. Međutim, ovdje nije bila ni približno takva situacija- prisjeća se kobnog dana Miletić.

Objašnjava kako istrenirani lovački psi, kakva je bila i Aska uopšte ne prilaze čovjeku, što ih se uči od malih nogu. U ovi priču uvjerila se i ekipa Srpskainfo dok smo pokušavali prići štencu koji je ostao bez majke, ali bez uspjeha.

– To je odlika lovačkih pasa i njihovih štenaca, neće prići šta god uradili – objasnio je Miletić za Srpskainfo.

Navodi kako ga je šokantna vijest dočekala u trenutku kada se vratio kući sa sahrane. Prisjeća se da je prvo vidio policiju na ulici, a zatim i Asku koja je nepomično ležala na ulici, uz dvorište porodične kuće.

– Pomislio sam da je Aska izletjela na ulicu, da je udario auto i da je napravljena šteta – ispričao je Ognjan, ali je ubrzo čuo pravu verziju koja ga je ostavila bez riječi zbog šoka.

– Kada sam čuo šta se zaista dogodilo, obuzeo me bijes. Aska mi je bila kao dijete, volio sam je, othranio, učio svemu što sam znao, pazio na njene kučiće, pomagao joj da lakše podnese sve i onda dođem kući i kažu mi da je hladnokrvno upucao neki čovjek koji je poznat policiji – ispričao je vidno razočarani Ognjan i dalje nevjerujući da se u Banjaluci mogla dogoditi takva situacija uopšte.

Dodaje kako je svemu svjedočila komšinica koja sa svojim psom svakodnevno dolazi do njegove porodične kuće, odnosno dvorišta kako bi se igrala sa štencima.

– Ta žena koja se brine za svaku životinju koju vidi na ulici, nahrani je i daje joj vode krenula je uobičajeno prema mom dvorištu sa svojim psom. Aska je bila ispred dvorišta, a taj lik na drugoj strani. Komšinica je ispričala kako je vidjela da nepoznati muškarac hladnokrvno vadi pištolj iz torbice i puca u vrat Aski, a zatim odlazi. Komšinica je zaustavila saobraćaj, ljudi su pozvali policiju i taj lik je uhapšen. Od šoka koji je preživjela ni danas nije dobro, jer joj je skočio šećer – ispričao je vlasnik ubijene ženke posavskog goniča

Ni danas, nakon neprospavane noći mu nije jasno zašto je njegova Aska hladnokrvno ubijena.

– Kada je pucao u susjednoj ulici i dvorištu su bila i djeca i sreća je pa nije došlo do još veće tragedije – izjavio je Miletić za Srpskainfo.

Ni njemu, ali ni komšijama nije jasno odakle dozvola Nerminu O. za nošenje oružja, ako je osoba koja je od ranije poznata policiji.

Veliku podršku ovaj Banjalučanin ima i od komšija.

– Stvarno ne znam šta da vam kažem, ali mene je više uznemirila situacija nakon razgovora sa policajcem od cijelog tog događaja. Policajac mi je rekao da čovjek ima dozvolu da nosi oružje, pa se i sada pitam da li to znači da taj čovjek može pucati na koga hoće – dodao je jedan od komšije Miletića.

Zbog ubistva vlasničkog psa banjalučka policija uhapsila je Nermina O.

Osumnjičeni je nakon hapšenja sproveden na kriminalističku obradu, a o slučaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka koje se treba izjasniti o krivičnom djelu za koje će se teretiti osumnjičeni nasilnik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79