Ispred sjedišta RIK-a novi protesti u Beogradu: Traži se poništavanje izbora

Protestni skup pod nazivom “Srbija protiv nasilja” nastavlja se i večeras ispred sjedišta Republičke izborne komisije (RIK) u centru Beograda. Okupljeni demonstranti izražavaju nezadovoljstvo i traže poništenje nedavnih izbora u glavnom gradu Srbije, tvrdeći da je pobjeda vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) rezultat izborne krađe.

Protestni skup prethodno je organizirala koalicija “Srbija protiv nasilja”, koja je RIK-u dan ranije predala zahtjev za poništenje izbora u Beogradu. Demonstranti, noseći transparente s porukama poput “Izdaja” i “Ne dam glas”, izražavaju svoje nezadovoljstvo izbornim procesom.

Tvrde da je izborna pobjeda rezultat izborne krađe, a na skupu se čuju uzvici poput “Izlazite napolje”. Javne osobe koje su pokrenule inicijativu Proglas, pozivajući građane da glasaju, također su se pridružile protestima. Jedan od lidera opozicijske koalicije, Miroslav Aleksić, ponovio je tvrdnje o izbornoj krađi ispred sjedišta RIK-a, gdje je zajedno s lidericom Marinikom Tepić započeo štrajk glađu u ponedjeljak.

Opozicija je također iznijela tvrdnje o organiziranom dovođenju 42.000 ljudi bez legalnog prebivališta u Beograd radi podrške SNS listi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79