Istinomjer: Vlada Kantona Sarajevo ispunila samo 14 od 311 datih obećanja

Vlada Kantona Sarajevo, koja se hvali da je najbolja ikada koju je ovaj kanton imao, kada se potegnu argumenti i dokazi za takve tvrdnje, i nema baš čime da se pohvali u prvoj godini mandata.

Naime, prema analizi koju je uradio portal Istinomjer, Vlada KS u potpunosti je ispunila tek 14 obećanja od ukupno datih njih 311.

Istinomjer je ustvrdio da Vlada KS nije provodila nikakve aktivnosti na ispunjavanju 137 datih obećanja, u progresu je ocijenjeno 36 obećanja, a započet je rad na ispunjavanju 122 obećanja.

Jedno obećanje ocijenjeno je kao neispunjeno te jedno kao neutemeljeno.

Najviše obećanja, ukupno 86, dato je u oblasti ekonomije. Ispunjena su tek tri obećanja.

U oblasti obrazovanja Istinomjer je izdvojio 75 obećanja, od kojih nijedno nije ispunjeno tokom prve godine mandata.

Naveli su da ipak treba istaći da je Vlada KS započela realizaciju 38 datih obećanja, a pet obećanja je dobilo ocjenu u progresu.

Iz oblasti socijalne politike Istinomjer prati 48 obećanja te su ustanovili da je Vlada KS u prvoj godini mandata u potpunosti ispunila dva obećanja.

Ukupno 40 obećanja dato je u oblasti državnog uređenja, a od toga su u potpunosti ispunjena četiri obećanja.

U oblasti zdravstva Istinomjer prati ukupno 27 obećanja koja su dale političke stranke koje su formirale Vladu Kantona Sarajevo.

Tokom prve godine rada Vlade KS započete su određene aktivnosti na realizaciji ukupno 19 obećanja.

Ocjenu ”započeto” dobilo je 17 obećanja, dok su ocjenu ”u progresu” dobila dva obećanja, a ona se odnose na programe liječenja, jačanje uloge Zavoda za javno zdravstvo KS te unapređenje zdravstvene zaštite.

Iz oblasti pravne države Vlada KS dala je 35 obećanja, a u prvoj godini mandata u okviru ove oblasti ispunjeno je tek pet obećanja, od kojih jedno sa zakašnjenjem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79