“Istrgao mi ga je iz ruke, pa nastavio dalje” Kamiondžija iz BiH udario dijete i pobjegao, stigao ga otac dječaka

Policijska uprava brodsko-posavska u Hrvatskoj saopštila je da su u petak oko 12 sati dobili dojavu da je u Kovačevcu kod Nove Gradiške došlo do naleta teretnog vozila na dijete (6).

Dijete su hitno prevezli u bolnicu u Novoj Gradiški gdje su ljekari utvrdili da se radi o teškim povredama.

Vozač je nakon naleta na dijete nastavio vožnju, ali policajci su ga ubrzo pronašli i doveli u policijsku stanicu.

– Unuk i ja išli smo kući, trebalo nam je još pedesetak metara da dođemo do kuće. Veliki kamion, BiH registarskih tablica došao nam je s leđa i udario je moga unuka. Istrgao mi ga je iz ruke, dijete je nakon desetak metara palo na tlo, a kamion je samo nastavio dalje. Desni točkovi mu nisu bili na kolovozu već su išli izvan asfalta po travnatoj površini. Moj sin je odmah sjeo u automobil i odjurio je za kamionom. Stigao ga je i zaustavio – ispričao je djed dječaka za 24sata.

Djeda je dodao da su dječaka odvezli u bolnicu.

– Dok smo mi dijete vozili u bolnicu drugi članovi porodice pozvali su policiju koja je uhapsila i privela vozača kamiona. Maleni je teško povrijeđen, prevezli su ga u Zagreb – dodao je djed.

Prema priči porodice, koji se još nisu oporavili od šoka dječak ima povrede noge i glave. Svi se nadaju da povrede neće ostaviti trajne posljedice.

– Vozač kamiona bio je ovdje na mjestu nesreće. Kada sam ga pitao zbog žega nas je pogazio, rekao je da nas nije vidio. Nemoguće, pa ako nije vidio dijete morao je vidjeti mene – kroz suze je rekao djed i dodao da su roditelji, njegov sin i snaha, kod malenog u Zagrebu i tamo će biti sve dok mu ne bude bolje.

Policija je saopštila da je 69-godišnjak vozio teretno vozilo BiH registracija. Vozio je kroz naseljeno mjesto brzinom do 10 kilometara na sat više od ograničene brzine od 50 kilometara na sat.

– Počeo je obilaziti dječaka koji se kretao uz ivicu puta s članom porodice (po travnatoj bankini), ali nije vodio računa o položaju djeteta koje je obilazio i položaju i brzini kretanja teretnog automobila kojim je upravljao, te je došlo do udara desnog bočnog dijela teretnog automobila u dječaka, koji je odbačen na kolni ulaz. Nakon nesreće 69-godišnjak je napustio mjesto nesreće, ne pruživši pomoć povrijeđenom, ali ubrzo je pronađen i vraćen na mjesto događaja. Policijski službenici protiv 69-godišnjaka podnose krivične prijave Opštinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih krivičnih djela ne pružanja pomoći i izazivanja saobraćajne nesreće u saobraćaju – saopštila je PU brodsko-posavska.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79