Ivana Marić ne može da vjeruje: Osmica zloupotrijebio OSA-u u interesu SDA? Preko BH Telecoma prisluškivao političare?

Sjedinjene Američke Države stavili su na svoju crnu listu Osmana Mehmedagića Osmicu, bivšeg direktora OSA-e, a sve zbog, rada u službi SDA.

Kako navode, Osmica je zloupotrijebio funkciju direktora OSA-e, preko BH Telecoma je prisluškivao bh. političare koji nisu povezani sa SDA, a koristio je i svoj položaj i veze da utiče na kandidate “Osmorke” kako bi podržali Stranku demokratske akcije.

Kažu i da je surađivao sa kriminalcima kako bi se obogatio.

Sve je ovo prokomentarisala politička analitičarka Ivana Marić koja je ironično rekla da ne može vjerovati u ove informacije.

Kakav šok i nevjerica!?! Vrli i pošteni Osmica da je zloupotrebljavao svoj položaj direktora OSA-e u interesu SDA?!? Ja sebi ne mogu da dođem od te vijesti. Kako da povjerujem u to da je on preko BH Telekoma, apsolutno neovisne javne kompanije, nimalo bliske SDA, presretao razgovore onih koji nisu naklonjeni SDA, da je nadzirao vladine službenike, prijetio i koristio veze da utiče na kandidate Osmorke da podrže SDA? Kako? A posebno je nezamislivo da je surađivao s kriminalcima radi vlastitog bogaćenja i bogaćenja SDA.

Ma hajte molim Vas! Sad će Komšić oštro osuditi ovaj novi napad na svoje bliske koalicione partnere, a SDfA neovisni lobisti će nam objasniti da je ovo napad na Bošnjake i spasitelje BiH, napisala je Marić i za kraj pozvala Tužilaštvo BiH da reaguje.

Šalu na stranu. Da li će Tužilaštvo BiH poduzeti konkretne mjere kako bi Osmica, i svi oni koji su mu to omogućili, poticali ga i pomagali mu, odgovarali za ova krivična djela?”, napisala je Marićka.

Podsjetimo, i Osman Mehmedagić i SDA i BH Telecom su se ogradili od ovih informacija i pozvali SAD da pokažu dokaze.

Oglasio se crnolistaš Osman Mehmedagić Osmica: Dokazi ne postoje, da postoje bili bi prezentirani javnosti

BH Telecom nakon velikih optužbi da je Osmica preko njih prisluškivao političare: Dajte nam dokaze

SDA SAD-u nakon stavljanja Osmice na crnu listu: Tražimo da objavite dokaze!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79