Ivanić: Imamo dokaze koji mogu poništiti izbore u RS-u!

Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine poručio je, između ostalog, da postoje dokazi koji bi mogli poništiti izbore u Republici Srpskoj.

Govoreći o izborima, Ivanić je kazao da kada je riječ o državnom nivou nema velikih izmjena.

“Jedina promjena je Denis Bećirović umjesto Bakira Izetbegovića i ukoliko se zadrži na kursu njegovih poruka neće doći do promjena jer smatram da u nekim situacijama zna biti grublji od Izetbegovića. Željka Cvijanović nije osoba koja donosi odluke, već njih donosi Milorad Dodik. Zbog istog sastava zajedno sa HDZ-om i SDA i dalje ćemo imati istu priču – stagnaciju konflikte”, istakao je Ivanić.

Ono što je važno istaći, kaže Ivanić je rezultat Jelene Trivić koji je jako dobar i ja sam impresioniran.

“Ona je bila jako snažan i dobar kandidat. Vjerujem da je na dan izbora bilo jako puno nepravilnosti posebno nakon 23:00 sata kada je Milorad Dodik shvatio da bi mogao izgubiti. Posmatrači su uklonjeni sa izbornih mjesta. Imamo nelogičnih podataka. Vidjećemo šta će Izborna komisija reći, a imamo dokaze koji bi mogli čak i poništiti izbore u RS”, naveo je Ivanić.

Naglasio je da je Milorad Dodik politički izgubio i da je njegov kredibilitet narušen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79