Iz Dodikovog Kabineta odgovorili ambasadama u BiH: Ovdje ne žive divlja plemena, zna se ko i kako donosi odluke

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika poručili su ambasadama u BiH da se “informišu i prikupe relevantne informacije o određenoj temi pa onda komentarišu”.

– Prije svakog direktnog miješanja u unutrašnja pitanja BiH, svaka ambasada bi bar mogla da se informiše i prikupi relevantne podatke o određenoj temi i onda da daje komentare, ako već mora, pa tako i u vezi sa zahtjevom za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara – rečeno je Srni u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Izvijestili su ambasade, koja su komentirala sudjelovanje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara, da su pristigli zahtjevi za sudjelovanje, ali da “predsjedavajući Predsjedništva nije zakazao vanrednu sjednicu na kojoj se o njima moglo odlučivati”.

Naveli su da Predsjedništvo BiH odluke donosi na redovnim i vanrednim sjednicama, te da “nijedna nije zakazana”.

– S toga preporučujemo svima koji se miješaju u svako unutrašnje pitanje u BiH da pročitaju Poslovnik o radu Predsjedništva, a za početka i Dejtonski mirovni sporazum i Ustav zemlje u koju dolaze, jer bi trebali prvo to da znaju kad već znaju da komentarišu sve, a pogotovo sve što se tiče člana Predsjedništva Milorada Dodika i Republike Srpske – poručili su.

Oni su naglasili da u BiH ne žive divlja plemena, već tri konstitutivna naroda i vrlo dobro se zna ko i kako donosi odluke, te da više nikome nije zanimljivo slušati kao mantru njihovo svakodnevno ponavljanje “Milorad Dodik je kriv”.

– Kada već toliko vode računa o radu člana Predsjedništva, poručujemo im da Milorad Dodik poštuje Ustav, procedure i načine na koje se donose odluke za razliku od mnogih političkih predstavnika u BiH, a očigledno i samih ambasadora”, istakli su iz Dodikovog Kabineta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79