Iz ovog prelijepog bh. grada javljaju: Svi kapaciteti su nam potpuno popunjeni

U Trebinju su za prvomajske praznike popunjeni gotovo svi smještajni kapaciteti, a najjužniji grad Srpske je, kao i prethodnih godina, prepoznat kao tražena destinacija u ovom periodu, izjavio je Srni stručni saradnik u gradskoj Turističkoj organizaciji Žarko Vico.

Vico je rekao da su među turistima dominantni domaći turisti, kao i iz regiona, naročito iz Srbije.

“Ove godine je primjetan veći broj inostranih turista koji u kružnim turističkim turama obilaze Trebinje, pri čemu dominiraju turisti iz Turske, zapadne Evrope, ali i iz nekih drugih zemalja poput Južne Koreje”, rekao je Vico.

On je napomenuo da je turistički promet u Trebinju za prva četiri mjeseca ove godine uvećan za 20 odsto u odnosu na uporedni period protekle godine, koja je bila istorijska.

Vico očekuje da će Trebinje, prema najavama, u maju biti izuzetno dobro posjećeno, naročito za dane vikenda, čemu će doprinijeti veliki broj manifestacija koje će biti održane.

“Svečano otvaranje ljetnje turističke sezone biće 19. i 20. maja uz bogat zabavni, kulturni i stručni sadržaj, tako da je to prilika da pozovemo sve goste da uživaju u koncertima koje će za sve goste pripremiti Turistička organizacija i grad Trebinje”, rekao je Vico.

Prema njegovim riječima, brojne druge najavljene manifestacije i sadržaji trebalo bi da okupe veliki broj gostiju u Trebinju.

“Predsezona je izuzetno dobra, pa možemo zaključiti da je pred Trebinjem još jedna istorijska turistička godina”, istakao je Vico.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79