Iz panike zbog ogromne podrške Bećiroviću iz SDA počele izlaziti nevjerovatne teorije

Iako je bilo očekivano da će iz propagadno-botovske mašinerije SDA biti ispaljivane sve moguće otrovne strelice, koje imaju za cilj diskreditaciju zajedničkog kandidata opozicije, teorije koje su jučer iznesene premašile su sva predviđanja.

Naime, jučer je postalo i zvanično da se nikad brojnija opozicija ujedinila kako bi predstavila zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH – Denisa Bećirovića.

Nakon što su stranke Trojke – SDP, NiP i NS – postigle konsenzus da to bude Bećirović, podršku ovoj kandidaturu dali su prvo Fuad Kasumović, a nakon njega – jučer – NES i SBB.

Time se blok proširio na šest stranaka koje će svoje glasače usmjeriti da zaokruže ime Denisa Bećirovića u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjačkog naroda.

Kada je vijest postala i zvanična, krenula je hajka.

Iako još uvijek nije zvanično, izgledno je da će kandidat SDA biti Bakir Izetbegović, kojem su se šanse za pobjedu, s ovakvom postavkom, radikalno smanjile. Toga je, naravno, svjestan i režim.

Prvo su krenule diskreditacije na račun Bećirovića koji je, prema objavama botova i aktivista SDA, velika komunjara koja se klanja Titu, ali ne i Allahu.

Bećirović je postao uhljeb i obični neradnik, budžetlija i neko ko ustvari nije pravi Bošnjak.

Uporedo s tim, aktivisti daju podršku Izetbegoviću da ‘izdrži’ i da će on ipak pobijediti. U sve se uključio i federalni premijer Fadil Novalić citirajući Maka Dizdara.

“‘Četvorica jednog broji,
Četiri se jednog boji…’

Mehmedalija Mak Dizdar

Podrška Predsjedniče. Narod zna ko je lider”, napisao je Novalić.

No, vrhunac dolazi nakon toga.

Botovi i aktivisti su počeli širiti teoriju da šest stranaka koje su se udružile ustvari rade u korist Dragana Čovića i HDZ-a, a protiv Željka Komšića.

Teorija je, naime, da će Bećirović ‘odvući’ glasove Komšiću, ali ne i Izetbegoviću koji će pobijediti i potom biti preglasavan u Predsjedništvu od srpsko-hrvatskog neprijatelja.

Radi se, očito, o jednoj obrnutoj logici, jer je ustvari pravo pitanje za SDA – Zašto niko (osim Željka Komšića) neće sa Bakirom Izetbegovićem!?

Pitanje postaje još značajnije kada se zna da je Izetbegović, zajedno sa svojim stranačkim operativcima, radio sve na urušavanju i razjedinjenju opozicije.

Izetbegović je, prema našim saznanjima, davao megalomanska obećanja i Nerminu Nikšiću i Elmedinu Konakoviću i na kraju i Radončiću.

Zanimljivo će biti ako neko od njih uskoro o tome javno progovori.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79