Iz Parlamenta BiH ponovo šokiraju: Evo koliko novca daju za tepihe i namještaj

Nakon što je u jeku pandemije Parlamentarna skupština BiH objavila tender za nabavku tri automobila u vrijednosti od 337.000 KM sa PDV, ovih dana su ponovo šokirali javnost novim tenderima, ali ovaj put za tepihe i namještaj.

Parlamentarna skupština BiH je tako u protekla četiri dana putem javnih nabavki zatražila tepihe za 14.000 KM i namještaj u vrijednosti od 138.000 KM, piše Srpskainfo.

U dvije odvojene javne nabavke navedeno je da kupuju šest tepiha, koji će biti smješteni u zgradi Parlamentrane skupštine, kao i namještaj (uključujući kancelarijski namještaj), unutrašnja oprema, naprave za domaćinstvo (osim rasvjete) i sredstva za čišćenje.

Ništa to ne bi bilo toliko čudno da se cijeli svijet, uključujući BiH, već mjesecima ne bori s pandemijom. Upravo je pandemija bila jedna od najpominjanijih riječi prilikom rasprave o budžetu BiH, kada je i dogovoreno da će zbog koronavirusa i teške ekonomske situacije biti smanjene sve moguće nabavke.

Da u Parlamentu BiH ne planiraju smanjivati troškove govori i činjenica da su u planu nabavki za 2020. godinu, koji je izmijenjen prošli mjesec, osim automobila, namještaja i tepiha, naveli još niz stavki koje su im „preko potrebne“.

Tako se, između ostalog, planira nabavka umjetničkih slika za 5.600 KM, knjiga za biblioteku u vrijednosti od 3.000 KM, te telefoni za 2.000 KM.

Mnogi se pitaju da li je nabavka u teškom ekonomskom trenutku baš toliko neophodna, posebno ako se uzme u obzir da se sjednice Parlamenta gotovo i ne održavaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79