Iz SNSD-a negoduju: Sa Facebooka uklonjen njihov video koji veliča ratne zločince

Sa zvaničnih naloga SNSD na društvenoj mreži Fejsbuk uklonjen je video sadržaj “General se danas upisao u legendu” u kojem su prenijeti stavovi predsjednika Milorada Dodika o presudi generalu Ratku Mladiću koju je donio Mehanizam u Hagu.

“Za nas u SNSD ovo predstavlja još jedan udar na istinu i pravo našeg naroda da javno iznosi svoje mišljenje, jer se u samom videu iznose stavovi predsjednika Dodika koje dijeli većina srpskog naroda.

U trenutku uklanjanja ovaj video je vidjelo više od 700 hiljada korisnika Fejsbuka, a o njemu se u komentarima izjasnilo više od 2000 ljudi koji su iznijeli različite stavove. Uklanjanjem ovog videa uklonjeni su i stavovi tih ljudi, kojima je na ovaj način uskraćeno pravo na iznošenje mišljenja.

Prilikom produkcije ovog sadržaja bili smo svjesni mogućih zabrana ili sankcija, ali nismo željeli da zbog njih odstupimo od ukazivanja na istinu. Uklanjanje ovog videa smatramo jednom vrstom napada na javno i otvoreno iznošenje stavova. Ovo predstavlja logičan slijed događaja nakon što su neke teme postale zabranjene i nakon što su naši građani primorani da se o tim temama na društvenim medijima oglašavaju koristeći znakove interpunkcije ili izbjegavajući da se o njima direktno izjašnjavaju.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79