Iza rešetaka progovorila ‘naivna’ Mirnesa: Prvi dani u zatvoru bili su nepodnošljivi, a onda su stigla pisma…

-Novac mi nikada nije bio bitan, ali bila mi je bitna ljubav, kazala je Mirnesa dodajući kako je uvijek patila za ljubavlju

Nakon što je pred Zemaljskim sudom u Stuttgartu, u vrlo kratkom vremenu nedavno osuđena na tri godine zatvora, lijepa Mirnesa S. iz BiH je za njemački RTL ispričala svoju priču te kazala kako je “sve što je napravila, napravila iz ljubavi”.

– Kad bih na televiziji vidjela žene koje su učinile nešto što sam kasnije i sama napravila, mislila sam kako mogu biti tako glupe. Nikad ni sanjala nisam da će se meni slično dogoditi, a onda se dogodilo, ispričala je u ekskluzivnom razgovoru na njemačkom jeziku za njemački RTL zgodna 42-godišnjakinja podrijetlom iz Bosne i Hercegovine.

Na pitanje RTL-ove novinarke kako podnosi zatvor, Mirnesa je kazala kako su prvi dani u zatvor za nju bili gotovo nepodnošljivi, prenosi Fenix-magazin.de.

– Ja sam osoba koja voli život, uvijek sam se kretala, izlazila sam vanka. Sad sam zatvorena, rekla je na početku svoje priče za RTL.

Istaknula je kako joj u životu nikad nije trebalo bogatstvo, imala je dobar život.

-Novac mi nikada nije bio bitan, ali bila mi je bitna ljubav, kazala je Mirnesa dodajući kako je uvijek patila za ljubavlju.

Na kraju ju je ljubav odvela u zatvor. Ispričala je kako se zaljubila u 28-godišnjeg Roberta S. kojeg je upoznala samo dva tjedna prije nego je u listopadu prošle godine napravila spektakularnu milijunsku krađu. A na tu krađu ju je nagovarao Robert.

-Govorio je kako je glupo ustajati se rano i raditi kad možeš imati velik novac, ispričala je Mirnesa dodajući kako je Roberta i njegovog prijatelja Marca I. upoznala na proslavi rođendana zajedničkog prijatelje u rujnu prošle godine.

-Razgovarali smo, i bio je jako ljubazan, rekla je Mirnesa koja je s Robertom ostala u kontaktu. A onda se on počeo zanimati za nju, a posebno za tvrtku u kojoj je radila. Pričao joj je kako je već ranije imao ideju da ukrade novac. Počeli su se viđati sve češće i započeli su svoju vezu. Robert joj je stalno obećavao lijep zajednički život.

– Bilo je govora i o djeci, ali nisam bila sigurna je li to bilo moguće budući da sam već starija za rađanje djeteta, ispričala je Mirnesa dodajući kako je nakon stalnih Robertovih pitanja “je li glupa i treba li stalno ustajati u četiri ili pet ujutro, pa sve tako do mirovine” i sama počela razmišljati o krađi novca.

To je bila primamljiva misao, kao i njegova priča kako taj novac ne bi trošili, već bi ga investira u nešto na moru, ispričala je Mirnesa.

Nakon krađe i bjega iz Njemačke, Mirnesa je ispričala kako se našla kod Robertova prijatelja Marca I, u Beču, gdje je ostala tri dana. Robert joj je dao 20 tisuća eura za bijeg preko Slovenije i Hrvatske u Jagodinu u Srbiji. Tamo je spoznala pravu narav Roberta S. i otkrila njegovu kriminalnu prošlost. Kad ga je pitala za novac, rekao joj je da je na sigurnom.

Shvativši svu težinu svoje situacije, otvorila je lažni profil i zatražila pomoć od jednog prijatelja u Crnoj Gori, kamo je i otputovala iz Srbije. On joj nije mogao pomoći jer se plašio kako bi time ugrozio sebe i svoju obitelj. Nakon svega, Mirnesa se nakon boravka u Crnoj Gori u dogovoru s odvjetnikom odlučila zrakoplovom vratiti u Stuttgart i predati se njemačkoj policiji.

Nakon trogodišnje kazne zatvorom, kojom je kaže zadovoljna jer je mogla proći i gore, kaže kako je očekuje novi život sa traženjem novog posla i stana u Njemačkoj. Dane u zatvoru joj olakšava intenzivno dopisivanje sa jednim muškarcem koji joj se pismom javio, a čija pisma sada joj daju snagu da izdrži psihički pritisak u zatvoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79