“Izbor Zukorlića doveo bi do građanskog rata među Bošnjacima”!

Kandidatura Muamera ef. Zukorlića za reis-ul-ulemu Islamske zajednice Bosne i Hercegovine prozvela je brojne kontroverze, polemike, kritičke osvrte. Jednu od najžešćih kritika Zukorlićeve kandidature uputio je Filip Mursel Begović, glavni i odgovorni urednik magazina “Stav”.

“Kandidata za reis-ulemu Muamera Zukorlića u predstavljanju programa prate agenti Bezbedonosno-informativne agencije (BIA)”, napisao je Begović na svom Facebook profilu. On dalje piše: “Zukorlić će reći da je to tako zadnjih godina zbog očito fingiranih prijetnji koje je navodno dobijao od ISIS-a. Međutim, ako neko okuplja radikale to je upravo Zukorlić preko kojega srpske službe vide priliku da kompromitiraju Bošnjake muslimane. Dakle, da se nešto sutra “dogodi” Huseinu efendiji Kavazoviću nama bi jedini kandidat za reisul-ulemu ostao čovjek koji hoda po Bosni u pratnji agenata srpske tajne službe…I zato neka velike patriote i bošnjačke pesnice koje podržavaju ovo čedo srpske tajne službe dobro razmisle kada pišu o potrebi da imamo reisa koji “lupa po stolu”. Kada bi osoba Zukorlićevih “kvaliteta” došla na mjesto duhovnog poglavara IZ BiH mi bi u roku od godinu dana imali građanski rat među Bošnjacima”, upozorio je Filip Murse Begović na svom statusu.

Analitičarima i poznateljima prilika unutar medijskog i političkog prostora nije promaklo da Begović ovako oštar komentar na Zukorlićevu kandidaturu nije objavio u “Stavu” čiji je glavni i odgovorni urednik, nego kao privatno razmišljanje objavljeno na društvenim mrežama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments