Izetbegović: “Malina respiratori” nisu neka klasa, ali i Jugo je auto

Lider SDA Bakir Izetbegović, komentirajući takozvane “Malina respiratore” rekao je da “taj respirator očito nije neka klasa, ali Jugo 45 i Stojadin je auto koje vas može spasiti, ne daj Bože da morate pobjeći iz neke situacije, a ne možete pješke”.

“I koliko on vrijedi u takvoj situaciji kad može vas i vašu porodicu spasiti”, upitao je Izetbegović.

One je rekao da je očigledno da su urađene “neke greške, neka preplaćivanja, u odnosu na neki respirator koji nije čemu ali radi svoj posao”.

“Dakle, dobio je evropski certifikat, ispitan je u evropskim laboratorijama, dobio je certifikat Verlaba u BiH. Zatim je predan institucijama koje su trebale respiratore. Ti respiratori su radili i nikakav problem nisu pravili. Oni ne mogu velike količine izbaciti, 50 litara u minuti i slično, ali mogu tih 10, 20 litara koje treba 90 posto pacijenta. I to je otpilike priča o respiratorima”, rekao je Izetbegović večeras za MTV Igman.

Dodao je da to “nije osobito dobar respirator, preplaćen je, ali radi dio posla koji je neophodan u ovoj sitauciji”.

“Premijer Fadil Novalić je namjerno gurnut u tu čitavu situaciju, to je politički jedan proces. Novalić sasvim sigurno nije korumpiran čovjek”, rekao je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79