Izetbegović nakon sjednice Doma naroda: Očekujem da visoki predstavnik odradi svoj dio posla

Nakon sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine medijima se obratio Bakir Izetbegović, predsjednik SDA. On je izrazio očekivanje da visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt donese odluku kojom bi se omogućilo finansiranje izbora.

“Ostaje da visoki predstavnik odradi svoj dio posla. RS pokušava da dokaže da je Bosna i Hercegovina sastavljena zaista iz dva entiteta”, poručio je Izetbegović.

Govorio je i o prepisci ministra finansija Vjekoslava Bevande sa Centralnom izbornom komisijom.

“Sama prepiska Bevande sa CIK-om, gdje on daje upute pa se predomišlja – mislim da smo doveli stvari do kraja. Iscrpili smo sve mogućnosti i očekujem da visoki predstavnik poduzme korake”, naveo je.

Dodao je da ne očekuje nametanje budžeta, već odluka “koje će omogućiti da se omoguće troškovi”.

“Ne očekujem da visoki predstavnik radi bilo šta drugo, osim šta je opis njegovog zadatka, a to je da se donesu odluke. Svako treba da radi svoj posao, a to je njegov”, poručio je Izetbegović.

Na pitanje novinara do kada će visoki predstavnik morati nametati pojedine odluke, Izetbegović je odgovorio:

“Sve dok se ne počnemo ponašati normalno, u skladu sa Ustavom i zakonom, kao odgovorni političari”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79