Izetbegović pozvao Bošnjake u Turskoj da na izborima podrže njegovog kuma Erdogana

rpt

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović pozvao je Bošnjake u Turskoj da na predstojećim predsjedničkim izborima podrže Recepa Tayyipa Erdogana.

“Cijenjeni građani Turske bošnjačkog porijekla, svi smo svjesni historijskog trenutka koje predstavljaju predstojeći izbori za predsjednika Republike Turske. Vjerujem da je ogromna većina vas svjesna i epohalne uloge koju predsjednik Recep Tayyip Erdogan ima u preporodu i uzdizanju Republike Turske u svakom pogledu”, rekao je Izetbegović.

Istakao je da je pod Erdoganovim liderstvom turski narod i država Turska učvrstili vlastiti ponos i samopouzdanje, ojačali demokratiju i obnovili sistem vrijednosti koji im garantuje dugoročni napredak.

“Od ekonomski nedovoljno razvijene države, za samo nekoliko decenija, Turska je prešla put do moćne ekonomije. Svjedoče tome zapanjujući podaci o ubrzanoj izgradnji infrastukture, industrijskom razvoju, reformi sistema obrazovanja, moćnoj armiji i vojnoj industriji”, kazao je Izetbegović.

Smatra da je Erdogan od države koju su pokušavali tretirati objektom u međunarodnim odnosia, Turska pod njegovim vodstvom postala moćam subjekt na međunarodnoj sceni, bez kojeg se ne mogu donositi krupne globalne odluke.

“Takvo pozicioniranje Turske imalo je ogroman utjecaj i na kompletan muslimanski svijet, koji ubrzano vraća samopouzdanje i afirmiše vlastite vrijednosti”, tvrdi Izetbegović.

Naglasio je da je moćna i razvijena Turska, sa moćnim liderom na njenom čelu, bitan faktor i za odnose na Balkanu, gdje Erodgan uspijeva uspotaviti saradnju sa svim državama i narodima i na taj način doprinosi očuvanju stabilnosti i mira.

“Bošnjaci u Bosni i Hercegovini i na Sandžaku posebno svjedoče prijateljstvu velikog lidera Erdogana. Pomoć i podrška koju Erdogan i Republika Turska pružaju Bosni i Hercegovini i Bošnjacima je od vitalnog značaja. Mnogo bi prostora uzelo da nabrajam sve projekte u BiH koje je Turska podržala”, rekao je Izetbegović.

Umjesto toga svoj zaključak sažeo je riječima da Erdogan ispunjava “emanet rahmetli Alije Izetbegovića”, jer istinski i bratski pomaže Bošnjacima i Bosni i Hercegovini.

“Cijenjeni Bošnjaci, pozivam vas da izađete na izbore i podržite Recepa Tayyipa Erdogana. Jer, on treba Republici Turskoj, ali on treba i Bošnjacima i Bosni i Hercegovini”, zaključio je Izetvegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79