Izetbegović predviđa sudbinu Dodika: Završit će u Srbiji ili Rusiji!

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, danas je posjetio Ahmiće gdje se obilježava 31. godišnjica stradanja Bošnjaka, te se tom prilikom obratio javnosti.

Izetbegović ističe da vidi nadu za pomirenje kroz snažnu Bosnu i Hercegovinu, unatoč nastojanjima zlikovaca da to spriječe.

“Zlikovci su glasni, ali ima mnogo više dobrih ljudi. Mi trebamo se sjećati, podsjećati i graditi Bosnu i Hercegovinu kao dio EU i NATO saveza”, izjavio je za N1.

Rezolucija o Srebrenici

Govoreći o izjavama iz Srbije, posebno predsjednika Aleksandra Vučića, povodom najavljene Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, Izetbegović je poručio:

“Imam poruku za srpske lidere da su opteretili svoj narod zločinima pojedinaca. Bilo je mnogo takvih pojedinaca u svim strukturama – vojnim, policijskim, obavještajnim… ali ipak su to pojedinci. Ono što se dogodilo u Srebrenici, treba prihvatiti. Rezolucija će biti usvojena”, kazao je Izetbegović.

Na pitanje hoće li Milorad Dodik provesti najavljene korake nakon usvajanja rezolucije, Izetbegović odgovara:

“Svi ti koraci su dio stabilizacije BiH koji, naravno, provociraju drugu stranu jer vide da stvari ne idu onako kako su planirali. BiH će postati članica EU i NATO saveza. Oni koji ne žele dobro BiH neće uspjeti.”

Na pitanje gdje će završiti Dodik, Izetbegović kaže: “Vjerujem da će završiti negdje u Srbiji ili Rusiji.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79