Izrael nastavlja rat u Gazi “u punom kapacitetu”

Izrael kaže da će nastaviti rat u Gazi ‘u punom kapacitetu’

Mossad je putem ureda izraelskog premijera izdao saopćenje o pregovorima o prekidu vatre u Gazi, u kojem je navedeno da je Hamas odbio prijedlog kojeg su predstavili posrednici.

“Izrael će nastaviti nastaviti rat protiv Hamasa u punom kapacitetu kako bi ostvario ratne ciljeve i uraditi sve da vrati 133 taoca iz Gaze”, navedeno je.

Nastavljeni izraelski napadi na Gazu

Tareq Abu Azzoum izvještava iz Rafaha

Uprkos iranskom napadu, Izrael je u proteklih nekoliko sati nastavio s napadima na Pojas Gaze.

Tokom noći su uništene stambene zgrade u izbjegličkom kampu Nuseirat. Žrtve napada su prevezene na liječenje u bolnice al-Awda i al-Aqsa.

U Rafahu od ranih jutarnjih sati čujemo nadlijetanje izraelskih dronova koji prikupljaju obavještajne podatke za potencijalne mete. U sjevernom dijelu Gaze još uvijek bjesne sukobi i borbe.

Prema riječima očevidaca, izraelski dronovi su ciljali ljude na sjeveru izbjegličkog kampa Nuseirat. Također su rekli da Izrael ruši kuće i uništava poljoprivredno zemljište što bi, prema stručnjacima, mogao biti znak da Izrael širi koridor kojeg je nedavno uspostavio, a koji razdvaja sjeverni i južni dio Pojasa

Izraelski premijer obećao pobjedu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je u kratkoj objavi na društvenoj mreži X napisao da će Izrael postići pobjedu.

“Presreli smo, zaustavili ih, zajedno ćemo pobijediti”, poručio je.

Izraelska vojska kaže da je presretnuto ‘99 posto’ lansiranih projektila

Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari rekao je da je tokom noći iz Irana na Izrael ispaljeno više od 300 projektila, kao i da su neki projektili ispaljeni iz Iraka i Jemena.

“99 posto ih je presretnuto”, rekao je Hagari.

“Iran je krenuo u veoma ozbiljnu akciju koja gura regiju prema eskalaciji”, dodao je.

Krajnje desničarski izraelski ministar poziva na ‘odmazdu’

Izraelski ekstremno desničarski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir pohvalio je izraelsku vojnu odbranu od iranskog napada. Potom je pozvao na odgovor protiv Islamske Republike.

“Impresivna odbrana do sada – a sada nam treba odmazda”, napisao je na društvenoj mreži X.

Izrael ponovo otvara zračni prostor

Predstavnici izraelskih aerodroma saopćili su da je izraelski zračni prostor, koji je bio zatvoren zbog iranskog napada, ponovo otvoren.

Putnicima iz Tel Aviva savjetovano je da zbog poremećaja u redu letenja provjere satnicu svog leta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79