Jako nevrijeme pogodilo Srbac: Pričinjena velika materijalna šteta

Jako nevrijeme pogodilo Srbac: Pričinjena velika materijalna šteta


Jako nevrijeme je zahvatilo opštinu Srbac, nanoseći značajnu materijalnu štetu. Oštećeni su brojni krovovi na kućama u selima u Lijevče polju, kao i na zgradi Osnovne škole “Dositej Obradović”.

Nevrijeme je oborilo brojna stabla, što je usporilo saobraćaj na nekoliko putnih pravaca. Mlađan Dragosavljević, načelnik opštine Srbac, izjavio je da je stanje na terenu zabrinjavajuće, posebno u epicentru nevremena u Glamočanima.

Praktično nema kuće koja nije pretrpjela štetu, a oštećen je i objekat Osnovne škole “Dositej Obradović” u Razboju Lijevču. Odmah smo organizovali ekipe opštinske Civilne zaštite koje su sa radnim mašinama izašle na teren i stavile se na raspolaganje mještanima najugroženijeg dijela – rekao je Dragosavljević za Radio Srbac.

Prioritet opštine trenutno je pomoć mještanima u sanaciji posljedica nevremena. Objekti će biti privremeno prekriveni najlonom dok se vrijeme ne stabilizuje, nakon čega će se pristupiti detaljnoj sanaciji štete.

Na terenu su vatrogasci, pripadnici Policijske stanice Srbac, radnici Vodovoda, Komunalnog preduzeća i Šumske uprave Srbac.

Dragosavljević je dodao da su velike štete zabilježene i na elektro mreži na kompletnom području opštine Srbac, što dodatno otežava situaciju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija