(VIDEO) Muškarac djevojku tjerao na prostituciju, policija ga uhapsila

(VIDEO) Muškarac djevojku tjerao na prostituciju, policija ga uhapsila


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije uhapsili su tri muškarca inicijala S. S. (46), P. D. (25) i Đ. Lj. (29), zbog sumnje da su vrbovali 20-godišnju djevojku da se bavi prostitucijom.

Iz MUP-a Srbije je saopćeno da se ova kriminalna grupa sumnjiči za krivično djelo “trgovina ljudima”.

Sumnja se da su oni, od februara do juna ove godine, iskoristili teške uslove u kojima je živjela 20-godišnja djevojka i vrbovali je da se bavi prostitucijom kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

S. S. je, kako se sumnja, stupio u emotivnu vezu sa oštećenom kako bi ostvario utjecaj na njenu svijest i volju i na taj način je vrbovao da se bavi prostitucijom, a potom angažovao Đ. Lj., koji je, kako se sumnja, na internetu oglašavao pružanje se*sualnih usluga, dok je osumnjičeni P. D. prevozio oštećenu i predavao je korisnicima se*sualnih usluga.

@crnahronikaofficialStupio u vezu s djevojkom pa je tjerao na prostituciju, MUP Srbije objavio snimak hapšenja

♬ original sound – crnahronikaofficial

Policija je pretresom stanova osumnjičenih pronašla više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i manju količinu bijele praškaste materije koja je poslata na vještačenje.

S. S., P. D. i Đ. Lj. je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija