Jasmin Hasić: Nisam povezan sa pokušajem likvidacije Mateja Živkovića

Foto: Avaz

Jasmin Hasić, koji je u srijedu iz KPZ Zenica doveden u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kako bi bio ispitan na okolnosti dvostrukog pokušaja ubistva Mateja Živkovića, člana Komisije za vrijednosne papire FBiH, negirao je da ima bilo kakve veze sa pomenutim krivičnim djelom.

On je u prisustvu postupajućeg tužitelja i svog advokata Kerima Čelika iznio svoju odbranu.

“Moj branjenik je iznenađen onim što mu se stavlja na teret. Tvrdi da nema nikakve veze sa tim i nije mu jasno kako su ga sa ovim uopće povezali”, pojasnio je za Oslobođenje advokat Čelik.

Za Hasića nije tražen pritvor s obzirom da se on već nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Zenica na izdržavanju petogodišnje zatvorske kazne zbog krivičnog djela teška krađa.

Na izdržavanje ove kazne je upućen u novembru prošle godine, pojasnio je Čelik. Osim Hasića, u prostorijama SIPA-e u srijedu je, u svojstvu svjedoka, iskaze dalo još nekoliko osoba.

“Te osobe su bile pozvane da dođu u SIPA-u i ispričaju svoja saznanja koja imaju u vezi pomenutih događaja. Nakon toga su otpuštene iz službenih prostorija”, pojasnila je Jelena Miovčić, portparolka Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79