Jasmin Imamović nakon dvije decenije odlazi s čela Tuzle

Jasmin Imamović nakon 22 prestajeobnašati funkciju prvog čovjeka Tuzle jer je prihvatio mandat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Imamović je to danas ozvaničio na pres konferenciji.

Jasmin Imamović na čelu Tuzle je bio od 2001. godine pa do danas.

“Tuzli samo posvetio 22 godine prekidnog rada. Moji timovi i ja smo ostvarili mnoge velike ciljeve pa čak i nemoguće. Smatram da je vrijeme da pokušam ostvariti važne ciljeve za BiH, pa čak i one koji se čine nemogućim. U Tuzli smo pokazali kako se to radi. U BiH se, po mom dubokom ubjeđenju, najbolje jačaju i štite bosanskohercegovačke zajedničke vrijednosti na tuzlanski način”, mišljenja je Imamović. Osvrnuvši se na svoj rad, kazao je da je ponosan na izgradnju Panonskih jezera, rješavanje problema vodosnadbjevanja, širenje mreže centralnog grijanja, te niz drugih projekata, ali posebno je zadoovljan što je Tuzla zadržala duh zajedništva.

Imamović je kazao da bi vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle mogao biti Zijad Lugavić koji je prijedlog za tu poziciju ne samo SDP-a već i mnogih vijećnika. Lugavić je trenutno šef Službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle.

“Ne bi me iznenadilo i da odluka o njegovom izboru bude jednoglasna. Vijećnici iz različitih klubova i stranaka su kazali da će podržati da Lugavić bude vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dok na vanrednim izborima ne bude izabran drugi”, dodao je on.

Kada je u pitanju njegov angažman u državnom parlamentu, Imamović je rekao da će mu prioriteti biti dekarbonizacija Termoelektrane Tuzla te putna deblokada Tuzlanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79