Jasmin Mulahusić podržao Zorana Čegara: “Neka si ga ošamario!”

Radikalni SDA pristalica iz Luksemburga, Jasmin Mulahusić, na jedinom Facebook profilu dao je podršku policajcu Zoranu Čegaru.

– Aferim za Zorana Čegara! Nije uredu uniformisan šamarati, ali neka si ljudino! Ne daj na svoj ponos, ne daj da ti neko psuje majku, to je svetinja. Nagledali smo se previše ponižavanja uniforme i države, šarenih revolucija i NVO smutnje” – napisao je Jasmin Mulahusić na FB profilu.

(VIDEO) Policajac Zoran Čegar premlatio radnika na parkingu

Čegar: Krenuo je na mene i dobio po ‘labrnji’, ne dozvoljavam da se udara na policiju

Ja ću vam reći istinu, a vi procijenite, kaže u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba zamjenik komandanta Specijalne jedinice Federalne uprave policije (FUP) Zoran Čegar nakon što se u javnosti pojavio snimak fizičkog napada na, kako su prenijeli mediji, mladića koji radi na jednom sasrajevskom parkingu.

Već drugi dan ne jenjavaju reakcije na ovaj incident.

U međuvremenu se oglasio i Sindikat službenika FUP-a. Ranije je svoj stav iznio i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, istaknuvši da su zgroženi snimkom policijskog nasilja. Federalna uprava policije najavila je istragu protiv Čegara, također.
“Poletio je na mene i dobio šta je tražio”

“Taj navodno bezopasni radnik, dečko, nije nije ni bezopasan, niti je radnik na parkingu. To je jedan kriminalac, koji je napao policiju verbalno, te me pokušao napasti fizički. Psovao nam je majku, bio bezobrazan…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Nije se moglo s njim razgovarati. Poletio je na mene i onda je dobio šta je tražio”, kaže Čegar.

Problem je, veli, ovdje što su se “oni naučili tako ponašati prema policiji, i nisu nikada dobili po labrnji”.

“Da je njemu nekada prije, jer ovo mu nije prvi put, neko pružio otpor, on ovo ne bi radio nama. Pogotovo nama trojici, jer, ipak, smo mi sva trojica organizatori otpora i odbrane, odlikovani borci i učesnici rata. To je suludo”, veli on.
“Kako ga nije sramota đuturum da ga prebije”

Nadalje, Čegar tvrdi da navedenom mladiću “treba izvaditi krv, dlaku i mokraću i da se vidi da je on narkoman, te da se provjeri čime se on bavi”.

“Ako je zaista radnik parkinga, treba da se donesu papiri i da se vidi da sam ja udario navodno bezazlenog i bespomoćnog radnika parkinga, što ne odgovara istini!”, ističe on, te dodaje:

“Kaže ‘udario dijete na parkingu’!? To dijete ima 30 godina, teži je od mene 10 kila, ruka mu je k'o moja noga, sav istetoviran. Klasični kriminalac. Meni je 63. godina. E, sad treba njega sažalijevati. Kako ga nije sramota đuturum da ga prebije.

Ali oni potegnu crtu, malo se ‘poprave’, udare na mene, udare na nekog policajca, pljunu ga. Sve što ne ide prema policiji. I svi na to šute! Kad je dobio po labrnji sad je problem i svi se digli.”

Tajna policijskog konkursa

Čegar tvrdi da iza svega, zapravo, stoje i drugi razlozi.

“Ja sam vidio da su određeni portali to objavili kao senzaciju, iz razloga što su ti isti portali pokušali da obore konkurs u FUP-u, a da bi ubacili određene kriminalne grupe na konkurs koji je nedavno počeo. Oni to nisu uspjeli i meni se svete! Meni je sve to nebitno, to što oni pišu i kako pišu.

Meni bi bilo teško da me je nazvao neko od mojih profesora, doktora, prijatelja da kaže: ‘Što si tukao onog čovjeka?!’. Naprotiv. Svi su me nazvali i rekli: ‘Šta ti je ono onaj…uradio, što ga nisi zgazio!’. Oni su vidjeli na snimcima da je on (mladić s parkinga, op.a.) poletio na mene, da je psovao, da je mahao rukama prema nama… Da je to uradio u nekoj zapadnoj zemlji, kako bi on završio?!”, pita se Čegar.

Ističe tvrdi da je cilj ovog “razapinjanja u javnosti” on lično.

“Vidi se da je ovo senzacionalizam, i da se udara na mene. U jednoj državi gdje ništa ne funkcioniše, oni se dva dana bave sa mnom, što sam ja ošamario kriminalaca!?”, veli Čegar za portal Radiosarajevo.ba.

(VIDEO) Zoran Čegar: Pogriješio sam što ga nisam demolirao i dobro namlatio

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79