Udruženja iz RS-a podigli krivičnu prijavu protiv boraca Armije BiH, Hamdije Abdića i Muhameda Švrakića

Predstavnici srebreničke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila podnijeli su danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv Hamdije Abdića zvanog Tigar iz Bihaća, predsjednika Udruženja građana “Zelene beretke” iz Sarajeva Muhameda Švrakića i više nepoznatih lica zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

– Ova lica su putem javnih medija, te na javnim skupovima iznosile ratnohuškačke prijetnje i pozive, ispoljavale mržnju prema Republici Srpskoj i njenim institucijama i vrijeđale srpski narod – istakao je Branimir Kojić, predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice.

– Obraćamo se onima zlonamjernim komentatorima i raznim “stručnjacima” samozvanih analitičarima, a posebno zlonamjernim medijima. Mi smo znali prije objave za proširenje našeg članstva da će se brdo laži svaliti po nama i svjesno smo ušli da sve te laži primimo na svoja leđa.

Ovim se ne pravdamo nikome niti želimo nekoga demantirati ali želimo napisati par stvari da budete informirani:

Pristupanje novih članova nije priprema za novi rat ili nešto slično” – saopštili su iz Zelenih Beretki.

“Zelene beretke”: Primanje novih članova nije priprema za novi sukob

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79