Jasna Sliško: Nisam nacionalista, othranili me Srbi, ali nema tri prsta dok ste pod zastavom BiH!

Jasna Sliško zaplakala u studiju CD-a: Ponavljam, nema tri prsta u reprezentaciji! Ne mijenjam stav!

Jasna Sliško, selektorica ženske košarkaške U14 reprezentacije BiH, koju su optužili da vrši mobing nad djevojčicama srpske nacionalnosti…
…U studiju CD-a ekskluzivno otkriva da joj je nuđeno 140.000 KM u kešu da uđe u SDA, da je uslovljena produžetkom ugovora, da je premještena iz administracije RMU na kopanje.

 

Nudili su klubu 140.000 KM u kešu, a da ja zauzvrat uđem SDA! Rečeno mi je da ukoliko to ne budem uradila, da mi neće biti produžen ugovor! Kada sam odbila, načelnik Banovića nam je prekinuo finansiranje iz budžeta rada, isključio nas je i iz Saveza, oduzeo nam je i ime Banovići, pa i poslovni prostor gdje smo bili smješteni. Zabranio nam je da idemo na stadion Banovići, čak su ljudi urgirali da to nije uredu, a on je rekao da se klub treba ugasiti! Politički sam ničija! Svako normalan bi uzeo te pare, ja nisam! I u rudniku mrkog uglja sam dobila premještaj. Prebacili su me na kop, vjerovatno da kopam. Meni nije problem, sad ću obući čizme i kopati! Ako primim udarac, vraćam istom ili većom mjerom! Nikome nisam ostala dužna! Utakmica nije gotova dok sudija ne kaže kraj! Ja sam patriota i borac!

Rekli su da sam djevojčicama tokom utakmice zabranila da se krste pri ulasku na utakmicu! Laž! Poklanjam se majkama Srebrenice i žrtvama genocida, ali nikad djevojčicama nisam spominjala Srebrenicu, niti sam im puštala filmove o Srebrenici da gledaju! Nisam ni vidjela, ni zabranila krštenje na utakmicama! Djevojčice jesu na treninzima dizale tri prsta. Rekli smo da to nije uredu, da je to nacionalni pozdrav reprezentacije Srbije. Djevojčica će podići tri prsta, jer poštuje Srbiju, tako joj je rečeno da treba, ali dok je u BiH mora poštovati BiH! Kada se intonirala himna, vidjeli smo da su pojedine djevojčice okrenute kontra naše zastave! Upozorila sam da moraju biti okrenute prema zastavama, koja god da je zastava u pitanju kada je himna u pitanju, da moramo staviti ruku na srce! Stojim iza toga da ne može podizati tri prsta dok je pod zastavom BiH i sa mnom na zvaničnom takmičenju.

Pod zastavom BiH, ponavljam, ne mogu biti tri prsta! Mene su othranili Srbi, družim se s njima, u kući su mi, nisam nacionalista! Oduzimali smo telefone u 22:30, djeca sama predaju telefone, takav je dogovor! Ne želimo da im telefon oduzima pažnju! Poruke im nisam čitala! Majka jedne djevojčice je iznijela gnusne laži o meni! Toj djevojčici je iz kluba „Mladi Krajišnik“ rečeno da opstruira naš rad. Niko od roditelja me nije kontaktirao, samo treneri djece! Na prvom okupljanju sam rekla djeci da nema nikakvih vjerskih obilježja, da se svi između sebe moramo poštovati! U sobama su bile djevojčice iz Banje Luke, Čitluka, Tuzle, tako sam ih smještala!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79