Javni prijevoz više nije besplatan za sve

Javni prijevoz više nije besplatan za sve


Nakon uvođenja besplatnog javnog prijevoza za učenike i studente u Kantonalnom Sarajevu, nova odluka vlade ograničava tu povlasticu samo na one koji pohađaju javne obrazovne ustanove. Privatni školarci i studenti sada gube pravo na besplatan prijevoz.

Nova odluka koja ograničava besplatan javni prijevoz samo na učenike i studente koji pohađaju javne škole i fakultete postavlja pitanje diskriminacije. Privatni školarci i studenti, koji često plaćaju značajno više za svoje obrazovanje, sada su izostavljeni iz ove povlastice.

Odluka o besplatnom javnom prijevozu zahtijevala bi veći obuhvat svih studenata i učenika, bez obzira na to u kojoj obrazovnoj instituciji se nalaze. Prijedlog novog zakona sugerira da bi se to moglo promijeniti u budućnosti, ali ostaje pitanje kada će se to dogoditi i koliko dugo će studenti i učenici iz privatnih škola i institucija biti izloženi ovoj diskriminaciji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija