Javni prijevoz više nije besplatan za sve

Nakon uvođenja besplatnog javnog prijevoza za učenike i studente u Kantonalnom Sarajevu, nova odluka vlade ograničava tu povlasticu samo na one koji pohađaju javne obrazovne ustanove. Privatni školarci i studenti sada gube pravo na besplatan prijevoz.

Nova odluka koja ograničava besplatan javni prijevoz samo na učenike i studente koji pohađaju javne škole i fakultete postavlja pitanje diskriminacije. Privatni školarci i studenti, koji često plaćaju značajno više za svoje obrazovanje, sada su izostavljeni iz ove povlastice.

Odluka o besplatnom javnom prijevozu zahtijevala bi veći obuhvat svih studenata i učenika, bez obzira na to u kojoj obrazovnoj instituciji se nalaze. Prijedlog novog zakona sugerira da bi se to moglo promijeniti u budućnosti, ali ostaje pitanje kada će se to dogoditi i koliko dugo će studenti i učenici iz privatnih škola i institucija biti izloženi ovoj diskriminaciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79