Jednomjesečni pritvor za rođaka koji je zbog penzije zapalio Mevlidu Linić

Kantonalni sud u Bihaću odredio je danas jednomjesečni pritvor za S.L. iz Bosanskog Petrovca i on je osumnjičen za pokušaj ubistva starice Mevlide Linić (81), a ovaj događaj se desio prije desetak dana.

Prethodno je sudija za prethodni postupapk odbio prijedog Tužilaštva USK da se njemu odredi pritvor, koje se žalilo na ovu odluku, te je žalba naposlijetku usvojena.

Sin starice koja je zapaljena zbog penzije: Kako čovjek da ostane normalan!?

Tužilaštvo je ranije predložilo određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom smatrajući da postoji osnovana sumnja da je on 31. oktobra ove godine, u večernjim satima, u Bosanskom Petrovcu pokušao ubiti stariju žensku osobu.

Konkretno Tužilaštvo je navelo da smatra da postoji opasnost da će boravkom na slobodi osumnjičeni uticati na svjedoke, te da postoji opasnost da će ponoviti, odnosno dovršiti pokušano djelo, kao i da bi boravak na slobodi osumnjičenog rezultirao stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda.

Pomenuta starica je, pomenutog dana, u večernjim satima, na kućnom pragu fizički napadnuta, pri čemu je zadobila teške tjelesne povrede, uključujući i lomove kostiju. Nadapaču to nije bilo dovoljno, te je staricu polio benzinom i zapalio, pa je zadobila i teške opekotine i samo je pukom srećom preživjela.

Ovo je Mevluda Linić koju je rođak pretukao, polio je benzinom i zapalio

Trenutno je smještena u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i van je životne opasnosti, a u međuvremenu dala je i iskaz policiji. Istražni organi su nakon provedene istrage priveli S.L. za koje se ispostavilo da je blizak rođak starice, a pretpostavlja se kako je motiv ovoga djela bilo koristoljublje, jer je znao za žena ima dobru penziju.

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona nastavlja istragu u ovom predmetu, a cijeli događaj duboko je uznemirio građane Bosanskog Petrovca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79