Jelka (91) pobijedila opasni virus, tri sedmice bila u bolnici

Najstarija Vranjanka koja se izborila sa korona virusom je Jelka Stanković (91) iz sela Uševce.

Baka Jelka je posle hospitalizacije i medicinske njege ponovo u svojoj sobi u Prihvatilištu. I dalje je pod nadzorom ljekara, a osjeća se dobro.

– Tri nedjelje je ležala u bolnici na Hirurškom odeljenju. Sada je dobro. Prima terapiju koju je dobila, pod našim nadzorom, tako da smo i mi zadovoljni sa njom, jer preležala je koronu, a 1930. je rođena, tako da je sve sada u redu kao što je i bilo – kaže Snežana Tasić, rukovodilac Prihvatilišta za stara lica, gdje baka Jelka živi posljednje dvije godine.

Do novembra prošlije godine odolijevali su koroni. U međuvremenu, bilo je oboljelih i među korisnicima i među zaposlenima. Sada je još troje korisnika na bolničkom liječenju, piše Kurir.

– Troje korisnika, koji se nalaze na bolničkom liječenju, prema procjeni ljekara, imaju lakšu kliničku sliku i uskoro očekujemo uspješan završetak liječenja – ističe direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite Ivana Tasić.

Ističe i da je imunizacija korisnika sprovedena prema procjeni ljekara ko je u tom trenutku mogao da primi vakcinu.

– Imamo i korisnike koji su bili saglasni, ali iz određenih zdravstvenih razloga, prema procjeni ljekara, nisu mogli biti vakcinisani – dodaje Tasićeva.

U Prihvatilištu za stara lica pri Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite trenutno je 28 korisnika. Tu su lica u stanju socijalne potrebe koja nemaju bližih srodnika ili o njima nema ko da brine.

Osim Prihvatilišta, pri Centru rade i Sigurna kuća i Dječji boravak za djecu i mlade sa invaliditetom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79