Jevrejska opština u Sarajevu – Kordić se ruga međunarodnoj pravdi

Jevrejska opština u Sarajevu užasnuta je izjavom presuđenog ratnog zločinca Daria Kordića kojom se, kako navode, izruguje i vrijeđa ne samo žrtve njegovih zlodjela, već sve slobodoljubive ljude, ali se ruga i međunarodnoj “pravdi” koja mu je omogućila da nakon dvije trećine izrečene kazne bude pušten iz zatvora, bez imalo kajanja, naprotiv, sa porukom da bi sve ovo, kad bi bio u mogućnosti ponovio.

– Zbog svega što smo čuli od tog zločinca, mi Jevreji Sarajeva osuđujemo poruku koja poziva na veličanje i ponavljanje zločina i odlučno tražimo hitnu reakciju političkog vrha i zakonski moguću reakciju pravosudnih organa naše države. Ukoliko izostane reakcija organa, koji su zaduženi za provođenje zakona, bit će definitivno izgubljena mogućnost stvaranja ambijenta za život dostojan čovjeka u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Šutnjom i izostankom reakcije doprinosimo relativizaciji i afirmaciji zločina presuđenih ratnih zločinaca. Antifašizam je temeljna vrijednost savremenog društva nakon Drugog svjetskog rata i mora biti i u Bosni i Hercegovini – saopćeno je iz Jevrejske opštine Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79