Još dva doktora klinike na KCUS-u pozitivna na koronavirus

Još dvoje ljekara iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu pozitivni su na COVID-19. Rezultat je to testiranja 22 uposlenika ove zdravstvene ustanove, potvrdila je za Faktor prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

Podsjetimo, ranije je testirana jedna doktorica te se utvrdilo da je pozitivna na koronavirus. Ona je zaposlena na Klinici za gastroenterohepatologiju KCUS-a. Doktorica sa Klinike je nekoliko dana dolazila sa simptomima prehlade, a nije se testirala niti prijavila moguće rizične kontakte, nego je to uradila tek kad je otišla na bolovanje, rekla je ranije Faktoru prof. dr. Izetbegović.

Nakon što je utvrđeno da je doktorica koja je na bolovanju pozitivna na COVID-19, cijela Klinika za gastroenterohepatologiju KCUS-a je u izolaciji.

Svi uposlenici Klinike bit će testirani, a prema trenutnom stanju, nakon urađena prva 22 testa, još dvoje ih je pozitivnih.

– Hitni pacijenti se upućuju na Opću bolnicu, na Odjel gastroenterologije – rekla je ranije Izetbegović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79