Još dvije osobe uhapšene zbog ubistva Danke Ilić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su još dvije osobe zbog umiješanosti u ubistvo 2-godišnje Danke Ilić.

Kako se saznaje, uhapšeni su R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnova sumnje da su D. D. (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premjesti tijelo djevojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora, saopštio je MUP.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su najvjerovatnije 28. marta ove godine počinili krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su kolege iz JKP Vodovod i oni su 26. marta djevojčicu udarili službenim vozilom, a potom istim njeno tijelo odvezli na deponiju gdje su ga prvobitno bacili. Potraga traje od prekjuče, a ispituje se i pretražuje da li je ono prebačeno sa tog mjesta.

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić saslušani su sinoć u tužilaštvu, a tom pirilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem.

“Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok se J.S. branio ćutanjem”, navodi se iz Tužilaštva.

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79