Još jedan političar ide na robiju: Bajramović (NiP) ostao bez mandata u Federalnom parlamentu

Odlukom Centralne izborne komisije (CIK) BiH bez mandata u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH ostao je Halil Bajramović (NiP).

Kako je navedeno, Bajramoviću je utvrđen prestanak mandata sa danom 8. novembra prethodne godine kada je presuda Kantonalnog suda u Bihaću postala pravosnažna.

On je proglašen krivim za krivično djelo obmana pri davanju kredita, a njegovu krivicu je potvrdio Vrhovni sud FBiH.

Bajramović je dugogodišnji političar iz Krajine. Godinama je bio u SDA, ali je nakon formiranja Naroda i pravde prešao u tu stranku gdje je postao predsjednik stranke u USK, kao i član Predsjedništva NiP-a.

On je na Općim izborima 2022. godine dobio 328 glasova, a u parlamentarnu klupu je sjeo na osnovu kompenzacijskog mandata.

Osim Bajramovića, današnjom odlukom CIK-a bez mandata je ostao i bivši premijer FBiH Fadil Novalić (SDA). Halil Bajramović (NiP) osuđen na tri godine zatvora zbog “obmane pri davanju kredita” a prema presudi Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79