Još jedan SDA-ovac optužen za kriminal, iz stranke za sada šute

Još jedan SDA-ovac optužen za kriminal, iz stranke za sada šute


Ibro Berilo, načelnik Općine Trnovo, pod kontrolom je pripadnika MUP-a KS, a nakon akcije SIPA-e kodnog naziva “Incitat” koja je izvršena po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Navodno Berilo ima povišen šećer, te se čeka nalaz ljekara da li mu je ugroženo zdravlje, a nakon toga bi trebao biti uhapšen.

Iz Općine Trnovo se još uvijek nisu oglašavali o akciji u kojoj je njihov načelnik prvoosumnjičeni, a zanimljivo, muk vlada i u Stranci demokratske akcije (SDA).

Berilo je dugogodišnji funkcioner SDA, a trenutno je član i Glavnog odbora stranke.

Treba napomenuti da je Berilo bio prvo član SDA, potom SBiH, SDP-a, jedno vrijeme ga je podržavao i SBB, a onda se vratio u SDA.

Berilo je od 1991. godine do kraja rata radio kao logističar u Općini Trnovo. Nakon toga je bio direktor, a onda je pet puta biran za načelnika Općine Trnovo.

Sada se smatra jednim od najbogatijih političara u BiH. Od logističara i načelnika do milionske imovine.

Podsjetimo, Berilo je osumnjičen da je na poklon dobijao apartmane, a kod supruge su mu pronađene stotine hiljada KM.

Pored Berila i supruge Saime, osumnjičena je i općinska službenica Nađa Milišić, Nermin Demirović (bivši direktor Sarajevo šume), Adis Mulaosmanović (vlasnik firme Lok-pil d.o.o) i njegova sestra Edina Džigal.

Ibro Berilo dobijao na poklon apartmane na Bjelašnici, žena mu primala stotine hiljada KM

Iz Tužilaštva KS su se ranije oglasili navodeći da se radi o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Tačnije, osumnjičeni u ovoj akciji se terete da su prodavali, odnosno, kupovali državnu imovinu na području Babinog dola na Bjelašnici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija