Jovan i Almir zbog ljubavi trpe napade: Nije sigurno vratiti se u BiH

Jovan Mladenović i Almir Pjevo su par koji živi u beogradskom naselju Grocka i koji zbog svoje ljubavi godinu dana dobijaju prijetnje i trpe napade na svoju imovinu.

Jovan živi sa dečkom koji je državljanin Bosne i Hercegovine. Osim stalnih prijetnji, velike probleme imaju i sa njegovim ostankom u Srbiji. Maksimum boravka je tri mjeseca, te zato konstantno moraju da prelaze granicu i vraćaju se kako bi boravak u Srbiji produžio.

Njih dvojica su, u želji da podignu sijvest o problemima LGBT osoba u Srbiji o takvim temama počeli da govore na društvenoj mreži TikTok, prenosi Telegraf.rs.

“Od kad je dečko došao i od kad smo počeli da snimamo, napadaju nas, vrijeđaju, pljuju na ulici, lome mi prozore na kući, jedno veče su dolazili i šutirali mi na vrata. Prolaze non-stop autom oko kuće, bacaju flaše. To traje već godinu dana. Pokušavamo da nađemo izlaz. Jako je teško”, objašnjava Jovan.

Probleme, kaže, ima i pri pronalasku posla. Smatra da poslodavac koji ga zaposli ne zna da je homoseksualac, ali da se situacija mijenja čim se istina, kao da će da utiče na njegov rad, sazna.

“Nedavno sam počeo da radim u prodavnici. Prvi dan sam bio na pauzi ispred prodavnice. Jedan dečko je prošao pored mene i pljunuo me”, kaže Jovan.

U BiH su otišli na tri mjeseca kako bi probali da stvore novi život za sebe. Ipak, Almirovi roditelji ne prihvataju ni njih kao par, a ni činjenicu da im je sin homoseksualac.

Došli su, kaže, u situaciju da ne znaju šta da rade. Jedini spas vide u tome da odu, ali za to nemaju finansijskih sredstava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79