Juratović: Rezolucija o BiH nije bila na dnevnom redu u Bundestagu, pa tako nije mogla biti ni povučena

26.08.2016., Zagreb - Josip Juratovic, zastupnik u njemackom parlamentu Bundestagu."nPhoto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

A pogotovo nije mi jasno kako su došli do zaključka da ako je netko mišljenja da je BIH u zatočeništvu triju nacionalista, da ga se proziva da je proruski orijentiran.

Ponukan objavama “u pojedinim bosanskohercegovačkim medijima u kojima je proteklih dana iznesen ogroman broj neistina, a sve je krenulo objavom nedovršene rezolucije Bundestaga o BiH koja je ili pogreškom ili namjerno završila u medijima sa svrhom da izazove rasprave, što je uspjela”, oglasio se Josip Juratović, izvjestitelj SPD-a u odboru za evropsku politiku Bundestaga i predsjednik parlamentarne skupine za zapadni Balkan. On naime, ističe, da rezolucija o BiH nije uopće bila na dnevnom redu u Bundestagu, pa tako nije mogla biti ni povučena.

– Osim što su interne informacije u pitanju, još gore od svega je da se u medijima krivo i zlonamjerno iznose dezinformacije i neopravdane optužbe adresirane na mene te meni potpuno nepoznato bosanskohercegovačko udruženje u Njemačkoj koje širi iskrivljene informacije. Naime, sama rezolucija nije bila uopće na dnevnom redu rasprave u Bundestagu pa tako nije mogla biti niti povučena već je bila u procesu usuglašavanja što je potpuno normalno u radu jednog demokratskog parlamenta. Prije objave u medijima, mene nitko nikada nije kontaktirao zato nije mi jasno od koga dobivaju ovakva udruženja informacije, a pogotovo nije mi jasno kako su došli do zaključka ako je netko mišljenja da je BIH u zatočeništvu triju nacionalista, da ga se proziva da je proruski orijentiran, naveo je Juratović.

“Rezolucija je prije svega namijenjena da se da podrška demokratskim procesima i demokratskim vrijednostima, maksimalna pomoć BiH na putu u demokratske držve EU a na drugoj strani moramo paziti da se ne zloupotrebi od nacionalista u predstojećoj izbornoj kampanji jer upravo dezinformiranje javnosti o ovoj rezoluciji govori kako se pokušava zloupotrijebiti. Kod daljnje procedure, odnosno sugestije na rezoluciju ne odlučuje Juratović već je to jednoglasna odluka radne grupe za Europska pitanja”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79