Južna Koreja kreće u razvoj 6G mreže: Evo koje su joj prednosti!

Južnokorejska vlada utvrdila je strategiju za razvoj mobilne tehnologije šeste generacije (6G) kako bi zamijenila 5G mreže.

Teorijska brzina prenosa podataka 5G usluga predviđa se na 20 gigabita u sekundi. Za sada su, međutim, takve brzine u praksi nedostižne.

Očekuje se da će 6G mreže pružati desetine puta veće brzine.

Očekuje se da bi maksimalna brzina 6G mreže bila do jednog terabajta u sekundi, što je 50 puta više nego kod 5G mreže, prenosi Investitor.me.

Južna Koreja planira uložiti 200 milijardi južnokorejskih wona, odnosno oko 170 miliona dolara, ili nešto manje od 145 miliona eura, u istraživanje i razvoj u vezi sa 6G tehnologijama u narednih pet godina – počev od 2021. godine.

Očekuje se da će pilot projekat 6G započeti 2026. godine. Već je identifikovano pet ključnih područja primjene: digitalno zdravlje, uključujući operacije na daljinu; uronjeni sadržaj i holografske konferencije; autonomna vozila, uključujući leteće automobile; pametna mjesta; pametne fabrike, prenosi portal Telecoms.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79