Foto: Crna-Hronika
Kad neće načelnik mještani sakupljaju novac za asfaltiranje puta do škole

Kad neće načelnik mještani sakupljaju novac za asfaltiranje puta do škole


U mjesnoj zajednici grada Konjic, mještani su pokazali izuzetnu solidarnost i zajedničku odgovornost, pokrenuvši inicijativu za prikupljanje sredstava potrebnih za asfaltiranje puta do osnovne škole piše Crna-Hronika.

Ovaj potez dolazi nakon godina neuspješnih pokušaja da se od nadležnih institucija dobije potrebna infrastruktura. Kako kažu, SDA načelnik Osman Ćatić osigurao je nedovoljno sredstava za finansiranje ceste.

Put do škole, koji je trenutno neasfaltiran i u lošem stanju, predstavlja veliki problem za učenike, naročito tokom zimskih mjeseci i kišnih perioda kada postaje gotovo neprohodan. Roditelji, zabrinuti za sigurnost svoje djece, odlučili su uzeti stvari u svoje ruke.

“Obaviještavamo stanovnike sela Treboje i Boždarevići i Nevizdraci da se pokreće akcija prikupljanja novca za asfaltiranje puta od škole u Nevizdracima do Rijeke, te dalje kroz Perize i prema Boždarevićima i Avdićima.

Grad Konjic je obezbijedio dio sredstava ali to nije dovoljno da se asfaltira panirana doionica. Da bi olanirani projekat kompletno završili potrebno je da se obazovemo u što većem broju i da damo novčane prilog za ovaj hajirli posao. Osoba zadužena za prikupljanje novca je Zahir Boloban” – potvrđeno je iz građanskog odbora ovih mjesnih zajednica.

“Hvala Općini i načelniku što mi sakupljamo pare za asfaltiranje puta”

Građani su optimistični i vjeruju da će uz zajednički trud uspjeti osigurati bolje uvjete za svoje najmlađe sugrađane.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija