Kadet iz bh. vojske nagrađen na akademiji u Austriji

U okviru ceremonije promocije potporučnika na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Wiener Neustadtu u Republici Austriji, kadet Oružanih snaga BiH Ismir Bašović je nagrađen sa dvije nagrade, jednom za zalaganje i drugom za posebna dostignuća u 2020. godini.

Nagradom koja se dodjeljuje na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Wiener Neustadtu „Coin des Akademikerbatalions“ se odaje priznanje za izvanredna dostignuća i zalaganje te se tim pokazuje zahvalnost koja služi kao dodatna motivacija za nastavak karijere, saopćilo je na svom zvaničnom Facebook profilu Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

Zapovjednik akademije general-bojnik Karl Pronhagl je odabrao petnaest pripadnika Vojne akademije koje je odlučio nagraditi za njihovo zalaganje i posebna dostignuća u 2020. godini nagradom „Comander's Coin“ , a među odabranima se našao i kadet OS BiH Ismir Bašović.

Čestitamo!

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79