Kakav ministar takva policija: Vulin se svog nacionalizma nije mogao odreći ni u novogodišnjoj noći

Sramotni videosnimak sa jedne proslave u Priboju čiji su glavni akteri pripadnici MUP Srbije i granične policije koji pjevaju nacionalističke i uvredljive pjesme o Srebrenici, Vukovaru, prijeteći novim genocidom, nije izazvao reakciju ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina. Iako bi u svakoj normalnoj i demokratskoj državi ovakvi postupci policijskih službenika bili sankcionisani, to se u ovom slučaju sigurno neće dogoditi.

(VIDEO) Policajci u Priboju se veselili uz pjesme: “On Pazaru novi Vukovaru, a Sjenice nova Srebrenice”

Kako bi se drugačije i ponašali policajci kada im je ministar davao i daje smjernice. Vulin se svog nacionalizma nije mogao odreći ni u novogodišnjoj noći kada je u helikopteru nadlijetao Beograd.

„Ovdje Morava 1, Morava 1, svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, svim jedinicama, svima onima koji večeras dežuraju želim srećnu, uspješnu Novu 2022. godinu. Želim im godinu zdravlјa, rada, napretka, godinu naše djece. Želim vam, drage kolege, godinu u kojoj će naša Srbija biti uspravna, samostalna, nezavisna, koja će biti majka svakom svom djetetu, ali i svim Srbima bez obzira gdje oni žive. Želim vam saborci moji da 2022. godine budete ponosni na sebe, barem onoliko, koliko sam ja 2021. godine bio ponosan na vas. Živjela Srbija“, poručio je ministar Vulin putem tetra sistema policijskim službenicima.

I upravo što je uputio ovakvu čestitku, samo Srbima i da će Srbija biti majka samo Srbima, ne trebamo ni pomisliti da će srbijanski političari reagirati na sramotni snimak. Ne trebamo se zanositi da će doći vrijeme kada će razni vulini baciti kantu boje na mural Ratka Mladića umjesto polaganja cvijeća ili pozvati na emitovanje filma o genocidu u Srebrenici. Jer razni vulini ne priznaju Bošnjake kao građane Srbije. A samo da je pogledao popis stanovništva vidio bi i Albance, Mađare, Makedonce, Rome…

I džaba je predsjednik Aleksandar Vučić u Sandžaku prije nekoliko ubjeđivao Bošnjake da je Srbija i njihova zemlja.

Vučić poručio Bošnjacima: Srbija je vaša koliko i moja i svakog Srbina!

“Moja poruka je da Srbija jeste vaša država jednako koliko i moja i svakog Srbina u ovoj sali i na svakom drugom mjestu. Hoću da se osjećate jednako, ovdje ste rođeni i ovdje živite i vaša djeca će ovdje da žive. Ovo je vaša država i budite ponosni na svoju državu”, kazao je Vučić u obraćanju predstavnicima Tutina, Sjenice i Novog Pazara, piše NAP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79