“Kako da uživam dok se nečije oči pune suza”: Stolar Mile svojim postupkom ponovo oduševljava

Milorad Jurković iz Rakovca kod Beočina, poznatiji kao Stolar Mile, još jednom je dospio u žižu javnosti zbog svog humanog čina.

Naime, ovaj humanitarac je odbio da ode u New York na dodjelu nagrade Humanista godine i istakao da želi da novac koji bi bio uložen u njegov boravak u Sjedinjenim Američkim Državama bude preusmjeren nekom kome je potreban.

Mile se okupljenima u New Yorku obratio putem videa, zahvalivši se svima koji su podržali njegove humanitarne poduhvate.

– Nisam otišao u New York na dodjelu Humanista godine koju sam dobio, sa molbom da put i deset dana boravka kojim su htjeli da me počaste usmjere nekom bolesnom djetetu za liječenje. Nikakvu radost nemam da svoje oči naslađujem dok nečije se pune suzama. Zahvaljujem na podršci dijaspore – naveo je Mile na svom Twitter profilu.

Korisnici ove društvene mreže bili su oduševljeni vijestima i svesrdno podržali Milorada zahvaljujući mu na humanosti, a među komentarima je istaknuto i da su “mladi, pametni, uspješni, humani, interesantni, duhoviti, Srbi iz New Yorka organizovali ovu filantropsku gala večeru”.

Osim što nakon četiri godine i dalje radi na pravljenju stolica za hranjenje beba, Mile se upustio i u pravljenje drvenih vozića i automobila koje namjerava da pokloni djeci sa Kosova i Metohije.

Ovaj stolar rado se odazvao molbi da učestvuje u humanitarnoj akciji u okviru koje će ove igračke biti donacija u koja će se naći u novogodišnjim paketićima namjenjenim djeci.

Podsjećamo, stolar Mile već skoro četiri godine pravi i poklanja drvene stolice za hranjenje beba onima koji ne mogu da ih priušte. Početkom oktobra sa sinom je napravio jubilarnu 1900 stolicu. Osim toga, on redovno upućuje apele za humanitarnu pomoć.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79