Kako je bh. lopov ukrao skupocjeni Mercedes penzioneri u Zagrebu: Proizveden samo u 750 primjeraka, košta 200.000 eura”

U Zagrebu 81-godišnjaku ukrali Mercedes proizvden u samo 750 primjeraka! Imamo detalje neobične krađe

Čak 300 tisuća eura – toliko vrijedi super sportski Mercedes, ukraden u Zagrebu. Nestao je iz garaže u Podsusedu. A vlasnik automobila proizvedenog u samo 750 primjeraka je – 81-godišnjak.

Rijetki Mercedes koji se rijetko viđa.

Vlasnik skupocjenog Mercedesa je Hrvat koji je živio i radio u Švicarskoj. Niko nije promjeti da 10 dana nema Mercedesa. Susjedi su čuli nešto ali su mislili da je to kamion koji upravlja unazad. Zato niko nije reagirao.

Kako doznajemo Mercedes je neregistriran proizveden je samo u 750 primjeraka. Kada je nov, ovaj automobil vrijedi oko 300.000 eura. Ima preko 580 konjskih snaga i ide preko 300 km/h.

Međutim svi se pitaju kako je lopov iz Bosne i Hercegovine uspio ukrasti ovu zvijer te je prebaciti u BiH? Kako je prešao granicu sa neregistriranim automobilom? – piše Crna-Hronika.

“Ovakvi automobili imaju “ključ koji se ne stavlja u bravu”. Riječ je o radio emiteru koji šalje signal da ste u blizini automobila. U prijevodu, takav automobil se jednostavno lako hakira. Hrvatski stručnjaci su smatrali da je automobil već rastavljen u dijelove ali ih je demantovao MUP Republike Srpske.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka pronašli su u mjestu Boškovići, kod Laktaša skupocjeno vozilo marke „Mercedes-benz“, tip AMG GTR, bijele boje, kabriolet, procijenjene vrijednosti preko 200.000,00 evra, koje je u periodu od 11.02.2023. godine do 21.02.2023. godine otuđeno od strane nepoznatog lica ili više njih na području Zagreba u Republici Hrvatskoj.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske je putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila, a intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom relevantnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je od strane nepoznatog lica ili više njih otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banja Luka su sinoć 08.03.2023. godine oko 21,00 časova u mjestu Boškovići, opština Laktaši izvršili pretres navedenih lokacija i slobode lišili lica M.Ć. i A.M. Tom prilikom je osim ukradenog mercedesa privremeno oduzeto i vozilo „BMW X5”

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela “Teška krađa“ iz člana 226. stav 3. KZ RS, a sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjaluci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79