Kako je došlo do tragedije u rudniku Breza? Urušio se strop, velike količine uglja se obrušile na radnike

Sinan Husić, predsjednik Sindikata rudara FBiH, potvrdio je za Hayat da je u nesreći koja se dogodila u rudniku u Brezi poginuo jedan rudar, dok su ih četvorica povrijeđena.

Rudnik Breza: Jedan rudar smrtno stradao, 5 povrijeđenih osoba!

“Došlo je do nesreće katastrofalnih razmjera. U jednoj jamskoj prostoriji došlo je do urušavanja stropa. Velike količine uglja su se obrušile na radnike koji su u tom trenutku izvršavali svojeradne zadatke. Jedan od radnika je preminuo usljed zadobijenih povreda. Četiri radnika su van životne opasnosti, ali i tu ima težih povreda.

Kako je istakao, još uvijek nisu poznati tačni uzroci ove tragedije.

“Na terenu su inspekcijski organi koji trebaju ući u objekat i utvrditi precizno uzroke nesreće. Ono što trenutno znam jeste da je došlo do urušavanja stropa jamske prostorije i da su se velike količine uglja obrušile na radnike. Govoriti više od toga bi bilo neozbiljno i zadatak nadležnih inspekcijskih organa da upoznaju javnost sa razlozima – rekao je Husić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79