Kako je porodica Muratović prevarila građane: “U stanove su se trebali useliti 2022. godine ali nisu ni ove”

Kako je porodica Muratović prevarila građane: “U stanove su se trebali useliti 2022. godine ali nisu ni ove”


Kada je u oktobru 2020. godine započeta izgradnje stambeno-poslovne zgrade ”Teravija 2”, sa oduševljenjem je prihvaćena činjenica da na atraktivnoj lokaciji u Srebreniku će biti izgrađena nov objekat sa više desetina stanova.

Jedan od čitatelja portala Crna-hronika.info kupio je stan na navedenoj lokaciji, te je izmirio svu cijenu stana i prije nego je zgrada završena. Osjećam se razočarano i prevareno. Platio sam potpuni iznos cijene stana i prije roka za plaćanje, a i dalje plaćam kiriju u trenutnom stanu”, završava izvor za naš portal.

,,Osjećam se razočarano i prevareno. Platio sam potpuni iznos cijene stana i prije roka za plaćanje, a i dalje plaćam kiriju u trenutnom stanu”, završava izvor za naš portal.

Prevara u Srebreniku: Zgrada završeno do pola, prodati stanovi i uzet novac, pa otišli u stečaj i otvorili novu firmu!

Kupci su trebali u zgradu useliti 2020. godine ali neće ni u 2023. godini. Nadaju se da će njihova agonija završiti 2024. godine te da će useliti u stanove koje su uredno platili.

Kako kažu za sve je kriv Ćazim Muratović koji je od ranije poznat policijskim službenicima.

Pročitajte pismo ogorčenih građana Srebrenika koji su se požalili na nerad nadležnih organa povodom njihovog slučaja.

Agonija kupaca “Teravija 2” vec poznatog Gromexa u stečaju se nastavlja i nakon 2 godine. Firma Gromex d.o.o je stavljena pod stečaj i dodijeljen je stečajni upravnik Besim Hamidović.

Završetak radova na zgradi je dodijeljen firmi koju je otvorio sin od vlasnika Gromex-a u stečaju Ćazima Muratovića koji je otvorio firmu pod imenom “Gromex company”, koja je završila radove na objektu

Nakon završetka radova, na sastanku sa stečajnim smo dogovorili da isplatimo priljučke za struju i vodu.To je bilo u julu mjesecu 2023. godine i od tada do danas nismo dobili ništa.

Pokušavali smo da dobijemo priključke ali iz Elektrodistribucije i Vodovoda nam ne daju priključke jer nema zgrada upotrebne dozvole. Po informacijama koje imamo problem je između stečajnog upravitelja, izvođača radova i vlasnika Gromexa u stečaju… Navodno se prepucavaju preko pomenute zgrade oko neke dokumentacije koja očigledno ima svoju skrivenu pozadinu.

Projekat objekta je u toku gradnje izmjenjen pa sada i fali 7 parking mjesta, za koje oni nemaju zemljište da naprave. Takođe se i svađaju oko neplaćenih računa koje sada Gromex u stečaju mora platiti Gromex company.

Nažalost jedna gospođa se morala useliti u neuslovnu zgradu jer nema gdje da živi, i ne može više kiriju da plaća. Živi na 7 spratu zgrade bez lifta, bez struje u hodniku (valja se popet po mraku na 7 sprat u praznoj zgradi). Žena koristi privremeni priključak struje od izvođača za izvođenje građevinskih radova kablom do 7 sprata, a vodu donosi sebi u kanisterima i tako živi a uredno je izmirila sve svoje obaveze. Platila je cijeli stan, priključke i sve.

Mi se pitamo postoje li institucije koje štite običnog građanina i koje mogu stati u kraj ovakvim manipulacijama i radnjama?


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija