Kako je SDA ‘progurala svoje’ za predsjednicu Ljekarske komore FBiH

Ljekarska komora Federacije Bosne i Hercegovine dobila je novo rukovodstvo. U naredne četiri godine funkciju predsjednice ove asocijacije obnašat će Amila Bećirević iz Tuzle, dok je za predsjednika Skupštine izabran Amir Iglica iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

„U naredne četiri godine planiram raditi na afirmaciji ljekarske struke, poboljšanju statusa ljekara i poboljšanju zdravstvene zaštite naših osiguranika“, kazala je Bećirević.

Dr. Bećirević je izbor i direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović, koja mjesecima lobira da na čelo institucije dođe upravo ova kandidatkinja. Dolaskom novog rukovodstva, Izetbegović je praktično uspostavila veritikalnu kontrolu u ljekarskim komorama, jer već pod svojom kontrolom ima Ljekarsku komoru Kantona Sarajevo.

Nova predsjednica dr. je i kadar SDA, a bila je na listi ove stranke za federalni parlament na općim izborima 2018. godine.

Evo za šta se zalagala u izbornoj kampanji:

Amila Bećirović – Kandidat za Parlament FBiH br. 11

Moj cilj je povećanje standarda u zdravstvu, obrazovanju i sigurnosti. ZA BOLJU BOSNU I HERCEGOVINU👪💁👬💪👀💖💙💚💚

Gepostet von Dr. Amila Bećirović – kandidat za Parlament F BiH am Sonntag, 23. September 2018

Izbornoj sjednici Skupštine Federalne Ljekarske komore nije dozvoljeno prisustvo sedam ljekara sarajevske Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, iako su došli u Zenicu.

Ipak žene okupljene oko tog interesnog kruga oduševljenje nisu krile:

AMILA BACIC BECIROVIC PREDSJEDNICA LJEKARSKE KOMORE FEDERACIJE BIH… Č E S T I T K E ŽENE SU ZAKON

Gepostet von Zlata Smajic am Samstag, 10. Oktober 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79