“Kako se Lagumdžija mogao obraćati na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, pa on ne predstavlja RS”

Nakon obraćanja članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt), te Zlatka Lagumdžije, ambasadora BiH pri UN-u, na vanrednoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a strasti se ne smiruju.

Oglasio se i predsjednik RS Milorad Dodik, koji je ponovo visokog predstavnika nazivao “nelegalnim”, a na tapeti mu je bio i Lagumdžija. Ambasador BiH pri UN-u je ovaj put ponio “ulogu najvećeg krivca”, te se Dodik s čuđenjem osvrnuo na njegov govor.

– Željka Cvijanović je na pravi način prezentovala stavove RS na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a. Vidljivo je i da su sponzori Rezolucije o Srebrenici omogućili da se obrati i “nelegalni” Šmit, koji opet nije rekao ništa tačno o RS, ali je veoma čudno da je Savjet bezbjednosti dozvolio da se obrati i Zlatko Lagumdžija.

On jeste ambasador, ali ne može da govori u ime BiH, tamo je predstavljao samo muslimanski narod. Na taj način pokušano je da se omalovaži to što je rekla Željka Cvijanović, ali to nisu uspjeli. Zlatko Lagumdžija nije mogao da nastupi bez usaglašenog stava Predsjedništva BiH. On ponovo na takav način ruši BiH jer ne poštuje njene institucije, a za to krivi druge – poručio je Milorad Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79